Gå til sidens hovedinnhold

Varanger golfklubb tok nesten storeslem i finnmarkstouren

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre finnmarksmesterskap fikk Varanger golfklubb med seg under touravslutningen i Vestre Jakobselv sist helg. Om lederen tror det smerter for altaværingene? – Jeg håper det, sier leder i klubben, Jens Betsi.

Kun Heidi Johansen fra Alta i dameklassen snek seg inn blant Varangerspillerne Geir Koppen (herreklassen), Stig E. Andersen (herrer senior, spillere over 65 år for andre året på rad) og Audun Andersen i herrer B.

 

– Det er små marginer i golf og det var lenge jevnt i dameklassen, sier Betsi.

Det gror godt i Varanger golfklubb. 150–160 aktive golfspillere og klubben sendte tidligere i august spillerne Chris Johan Larsen og Johannes Betsi fra Vadsø på toppidrettsgymnas.

– Dette er helt fantastisk for klubben vår. De er 16 og 17 år gamle, er selvlært og treningsvillig. Nå skal de under et annet treningsregime for å få utvikling og kyndig veiledning videre, sier Betsi.

Han er full av beundring av Geir Koppen fra Bjørnevatn, som stikker av med gullet i en tøff herreklasse.

– Geir er et petimeter som er nøye med alt og med treningsarbeide, som er nødvendig for å spille bra på dette nivået.

– Varanger golfklubb har bare en bane, en nihulls bane i Vestre Jakobselv. Er det planer om å bygge en bane på sørsiden av Varangerfjorden?

– Å bygge en bane er en kolossal sak. Og bygge er en ting, å drifte den noe helt annet. Vi har vært veldig heldig med banen vår i Vestre Jakobselv, som framstår som en meget god bane, mye takket være god dugnadsinnsats og hjelp fra Vadsø kommune og andre samarbeidspartnere. Ni hull er det vi har befolkningsgrunnlag til i vårt område, vi er tross alt langt mot nord, sier Betsi.

Finnmarkstouren består av konkurranser i Alta, Lakselv og Vadsø. Golflederen tror at gode resultater under touren genererer mer aktive golfspillere.

– Det er stadig flere som finner gleden ved sporten vår. Det er flere som går på kurs og flere som ser at dette er en sosial sport. Og så er det ikke slik myten sier heller, at det er så kostnadskrevende. Unge golfspillere får låne utstyr vederlagsfritt.

Audun Andersen deltok i klasse herrer B, for spillere med 21 og nedover i handikap.

– Vi var ti-tolv i klassen, sier Andersen, tidligere håndball- og fotballspiller. Nå er det golf som gjelder, dog på trimnivå.

– Jeg tjener nok litt på bakgrunnen i håndball og fotball. Ball er ball, liksom. Og man får en ballfølelse og hvordan ballen skal treffes for å gå langt blant annet gjennom fotballen. Jeg trener ikke mye. Vi er vel en plass mellom ti og 20 aktive golfspillere her i Sør-Varanger.Vi har en simulator stående i Barentshallen og jeg er noen turer i året i finske Levi og Vestre Jakobselv. Og så gikk jeg en tur under ferien i Torrevieja i Spania i sommer.

 

– God trim er det vel også?

– I løpet av en Levi-helg tar det mellom fem og fem og en halv timer å gå en 18-hulls bane. Det blir rundt 40 000 skritt. Man blir vel ikke akkurat andpusten, men i forhold til å sette seg i sofaen, så er det jo trim, sier Andersen.

Neste konkurranse for finnmarksspillerne med kølle og ball er i Levi i Finland i september.

 

Kommentarer til denne saken