Gå til sidens hovedinnhold

Sydvaranger Gruve starter opp driften igjen – ansetter folk lokalt

Artikkelen er over 5 år gammel

Sydvaranger AS kunngjør torsdag om at de går i gang med å teste selskapets utstyr for å sikre at disse er i driftsmessig god stand. Dette gjøres for å sørge for at produksjonslinjen er klar for mulig fremtidig drift når muligheten for det kommer.

Det forventes at prosjektet også vil resultere i en begrenset jernmalmproduksjon, noe som – hvis det lykkes – vil vise at Sydvaranger i fremtiden igjen vil kunne være å betrakte som en jernmalmprodusent og jernmalmleverandør, heter det seg i en pressemelding.

Ansetter lokalt

Styreformann i Sydvaranger, Peter Steiness Larsen, sier at de er svært fornøyd med framdriften Sydvaranger teamet har hatt over de siste månedene hvor selskapet har vært i en vedlikeholdsfase.

– Der med glede vi nå utvider prosjektet til å inkludere en periode med produksjon. Dette vil sette både våre ansatte samt utstyr og maskineri på en velkommen prøve, sier han.

Og legger til: 

– Vi er også svært fornøyd med at vi i denne forsøksperioden vil være i stand til å sysselsette ytterligere lokalt bosatt personell med den nødvendige kunnskapen og kompetansen, samtidig som vi skaper en mulighet til å bygge opp partnerskap med flere av våre lokale samarbeidspartnere.

Glad ordfører

Ordfører i Sør-Varanger kommune, Rune Rafaelsen, er oppstemt over gruveplanene.

– Dette er veldig oppløftende, og en god nyhet, sier han.

Og legger til:

– Det er et begrenset prosjekt, og et minimum. Men at de går i gang med vedlikeholdt med sikte på oppstart, det er en god nyhet.

Hvor mange lokale ansettelser det er snakk om, har ikke ordføreren tall på.

– Men alle monner drar. Vi er i omstilling, og for oss teller hver arbeidsplass.

Men fortsatt vanskelig marked

Det gjøres også framskritt i forbindelse med nødvendige tillatelser til å drive langsiktig gruvedrift, og de er fortsatt optimistiske med tanke på Sydvarangers fremtidsmuligheter, ifølge pressemeldingen.

– Samtidig er vi realistiske i forhold til at slike prosesser tar tid og at markedet for jernmalm fortsatt er utfordrende, så vi opprettholder vår fokus på å sikre at gruve- og produksjonsutstyr vedlikeholdes for å sikre muligheter for fremtidig drift, sier Larsen.

Kommentarer til denne saken