Enda en betalingsutsettelse for Sydvaranger - redder seg til desember

Fra venstre direktør Ismo Haaparanta i Sydvaranger Gruve AS og klubbleder Henning Bråten på et bilde fra i sommer.

Fra venstre direktør Ismo Haaparanta i Sydvaranger Gruve AS og klubbleder Henning Bråten på et bilde fra i sommer. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

DNB og Innovasjon Norge lemper på kravene igjen.

DEL

Sydvaranger Gruves morselskap Northern Iron Limited sendte fredag ut en melding til den australske børsen.

De har fått en rekke betalingsutsettelser det siste året, og i utgangspunktet begynte lån og avdrag hos deres to største kreditorer å løpe igjen 31. oktober.

- DNB og Innovasjon Norge, vil forlenge avtalene om betalingsutsettelser fram til 15. desember 2015 for å gi SVG mer tid til gjennomføring av pågående prosesser og diskusjoner, opplyser talsmann Harald Martinsen i en pressemelding.

Må refinansiere

Deres tredje største långiver, Tschudi-gruppen, har tidligere gitt utsettelser ut året. Her leaser selskapet maskinutstyr.

Med den nye avtalen har gruva penger til drift også de nærmeste ukene. De er imidlertid helt avhengige av å få langsiktige finansielle løsninger på plass. De er i kontakt med både nåværende og nye potensielle eiere.

- Vi er takknemlige for den innstillingen og støtten våre ansatte viser selskapet i denne vanskelige tiden. Sammen skal vi gjøre alt som står i vår makt for a finne en langsiktig løsning som vil gjøre SVG til en lønnsom og bærekraftig virksomhet, heter det i pressemeldingen.

Ukjent storeier

Northern Irons største eier er i dag et postkasseselskap på De brittiske jomfruøyene hvor det er uklart hvem som står bak.

Felix Tschudi eier også en større andel av selskapet.

NRK erfarte tidligere i høst at flere eiere har meldt sin interesse for selskapet, men ledelsen ønsket ikke å kommentere hvilke eller hvor mange interessenter de snakker med

Artikkeltags