DNB og Innovasjon Norge trekker ut pluggen for Sydvaranger Gruve

Fra venstre direktør Ismo Haaparanta og klubbleder Henning Bråten avbildet i sommer.

Fra venstre direktør Ismo Haaparanta og klubbleder Henning Bråten avbildet i sommer. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

De ansatte orientert i dag.

DEL

Selskapet har den siste tida jobbet på overtid for å berge driften. Men onsdag kom meldingen nærmere 400 ansatte og lokalsamfunnet i Sør-Varanger håpet i det lengste skulle unngås.

- Det er selvfølgelig med enorm beklagelse at styret nå ikke ser noen annen utvei, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Til tross for at potensielle investorer har vist en sterk interesse, så har våre långivere etter drøftelser på høyeste hold i DNB og Innovasjon Norge besluttet at en akseptabel løsning ikke vil bli funnet, heter det i orienteringen de ansatte fikk i dag.

Dette er de to største kreditorene til gruva, og de har gitt gjeldsutsettelser i over et år. Selskapet hadde en siste frist på seg til midten av desember, men det ble allerede nå klart at kreditorene ikke tror på en løsning.

- Da SVG ikke vil være i stand til å dekke sin gjeld til DNB og IN, og långiverne ikke ønsker å delta i videre forhandlinger med de investorer som har vist sin interesse, så har ikke styret annet valg enn å begjære selskapet konkurs, heter det i orienteringen.

En bostyrer overtar nå driften.

Artikkeltags