Gå til sidens hovedinnhold

Christine oppfordrer alle foreldre om å sjekke barnas mobiler: – Dette er en syk, syk mann

Artikkelen er over 5 år gammel

«Ja... Hvem liker ikke russ?», svarer en intetanende jente. Moren Christine Trasti Henriksen advarer foreldre mot den utspekulerte metoden mannen bruker for å komme i kontakt med jenter.

Med sine under 300 innbyggere er Jakobsnes en liten og gjennomsiktig bygd i Finnmark, hvor alle kjenner til hverandre. Man skulle tro at barna her var trygge for det meste man leser om i avisene, men mammaen Christine Trasti Henriksen ble både skremt og rasende da hun så denne SMS-en. Hennes 11 år gamle datter er blitt kontaktet av en fremmed person.

«Hei! Jeg heter Nadia Tysnes og er 18 fra Oslo. Jeg er russ 2016. Har du vært eller skal bli russ? Si hvilket år du var eller blir russ! mvh Nadia», innleder personen med.

Samtalen blir fulgt opp av at 11-åringen stusser på hvorfor «Nadja» sender melding til henne. 

Personen i andre enden stiller nye spørsmål om hvilket kjønn barnet har og om jenta vil ha tilsendt russekort. Personen går aggressivt fram for å få tak i adressen til barnet, men «heldigvis», ifølge moren, skjønner barnet at det er noe som ikke stemmer og kommer til mamma istedenfor.

Ble rasende

– Jeg ringte opp dette nummeret. Han tok telefonen og jeg hørte at han holdt på å rasle med noe, men han svarte ikke på mine spørsmål, sier Christine Trasti Henriksen.

Bildeserie

Slik foregikk samtalen

Etter å ha sjekket litt rundt og lest seg opp på hva dette kan være, er hun overbevist om dette er den mye omtalte «Trusemannen».

– Ut fra det jeg har googlet meg fram til og hørt, bruker han å gjøre mye rart når man ringer opp dette nummeret og ikke svare når man spør om noe, sier hun.

Bekrefter tilknytning

Henriksen har vært i kontakt med politiet, og vil anmelde forholdet mandag. Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt Henning Robertsen opplyser at politiet har fått en melding om disse SMS-ene, men han vil ikke ha noen formening om dette dreier seg om den såkalte trusemannen eller ikke.

Politiets operasjonssentral i Buskerud bekrefter at dette telefonnummeret, som datteren til Christine Trasti Henriksen har fått SMS-er fra, knyttes til «Trusemannen». Operasjonssentralen henviser til lensmann Pål Sørensen for mer opplysninger. iFinnmark har ikke lyktes å få en kommentar fra lensmannen.

– Syk, syk mann

Trusemannen er kjent etter mange oppslag i lokalmedier så vel som riksmedier, og han kjennetegnes ved at han kontakter unge jenter via SMS og Facebook. Han ber om å få kjøpe brukte truser og tights.

LES OGSÅ: Dette er «trusemannen»

Han er fra Røyken i Buskerud og har hold på siden slutten av 90-tallet. Han er anmeldt mange ganger, og har sittet inne i fengsel for seksuelt krenkende atferd. Men han fortsetter bare når han slipper ut, har flere medier tidligere meldt.

– Dette er en syk, syk mann, og politiet får ikke stoppet ham. Min datter ble redd, for det er slik at når man advarer sine barn, tror de at fremmede er skumle menn. Men det kan også være et ukjent nummer eller naboen. Det er veldig viktig at foreldre følger med på hva barna gjør på telefonen og nettbrett. Dette er kjempe skummelt, sier Christine Trasti Henriksen.

Flere blir oppringt

iFinnmark har sjekket nummeret mannen har sendt meldinger ifra opp mot en nettside som har til formål å informere om ukjente numre. Ifølge nettsiden «Telefonterror.co.n» har dette nummeret fått 1437 visningen bare den siste måneden.

Folk fra flere landsdeler har lagt tilbakemeldinger etter å ha blitt oppringt fra dette nummeret, forteller om at personen utgir seg for å være «Nadia», «Merete» og «Richard». Flere skriver at de får tilsendt meldinger om natten og blir spurt om de er våkene. En person har også fått tilbud om å selge sine tights for 1500 kroner.

Kommentarer til denne saken