Gå til sidens hovedinnhold

Sammenlignet satellittbilder med atomvåpen-data: «Resultatet er skremmende»

Artikkelen er over 4 år gammel

Det foregår en tydelig oppbygging av baser med atomvåpen på Kolahalvøya i Russland, så nært som 25 mil unna Kirkenes, melder The Independent Barents Observer.

Avisa The Independent Barents Observer har sammenlignet satellittbilder fra Kolahalvøya i Russland i Google Earth med den tilgjengelige informasjonen man har om antall atomvåpen i Russland.

Avisen selv kaller resultatet av sammenligningen «skremmende» og skriver at bildene viser at de to militære enhetene i Okolnaya Bay og Yagelnaya Bay tydelig har blitt utvidet med nye bunkere og tilleggsbygg. I tillegg skal flere bygg være under bygging.

LES OGSÅ: Russland vil sende atomubåt langs norskekysten

LES OGSÅ: Oppdaget radioaktivt utslipp i Nord-Norge. Nå skaper amerikansk «sniffer» spekulasjoner

«Satellittbildene viser kun det som er synlig på overflaten. Det meste av stridsvåpnene er under jorda» påpeker The Independent Barents Observer.

LES OGSÅ: Her drives noen av verdens farligste atomreaktorer

Varslet atomopprustning

Like før jul opplyste Russlands president Vladimir Putin og at deres atomvåpenprogram skulle rustes opp:

– Vi må styrke det militære potensialet til våre strategiske atomvåpen, spesielt med missiler som vi kan være sikre på trenger igjennom alle eksisterende og fremtidige systemer for atomforsvar, sa Putin ifølge NTB.

 

– Vi må overvåke alle endringer i maktbalansen i den politisk-militære situasjonen i verden, spesielt langs Russlands grenser. Vi må raskt kunne lage planer for å nøytralisere trusler mot landet vårt, sa han.

LES OGSÅ: Lover å starte atomopprydding innen to år

Ifølge amerikanske Pentagon har Russland rundt 7.000 atomstridshoder.

 

Kommentarer til denne saken