46 ledertalenter har fått med seg hjemmelekse fra samling: – Vi ser ofte at folk deltar på seminarer for så å dra hjem og glemme alt igjen

SKAPER NY ARENA FOR LEDERE: Kenneth Stålsett er en av initativtakerne for det nye lederutviklingsprogrammet til Sør-Varanger utvikling.

SKAPER NY ARENA FOR LEDERE: Kenneth Stålsett er en av initativtakerne for det nye lederutviklingsprogrammet til Sør-Varanger utvikling. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sør-Varanger utvikling har startet opp et nytt program med sikte på å utvikle nye ledertalenter. Første samlingen gikk av stabelen tidligere denne måneden.

DEL

– Vi har klare mål med prosjektet. Deltakerne skal lære å snakke samme ledelsesspråk, slik at det blir lettere å samarbeide, de skal skape nye nettverk og lære av hverandre, og vi tilfører deltakerne det faglig beste fra alle samarbeidende institusjoner, sier en av initiativtakerne bak programmet, Kenneth Stålsett.

Garanterer nye samarbeid

Med i programmet er deltakere fra bedrifter som Barel, Nor Line og Sundqvist. Programmet skal vare i nærmere ett år, med jevnlige gruppesamlinger, samt at deltakerne skal få jobbe med case-baserte oppgaver på egenhånd.

– Vi gjør noe annerledes ved at vi har mentorer som følger opp deltakerne, og at de får jobbe i grupper. Dette gjør at vi kan garantere et nytt samarbeid på tvers av de ulike bedriftene, sier Stålsett.

På det første møtet var det 46 deltakere til stede. 30 kom fra kommunen og 16 fra næringslivet. Stålsett forteller at både UiT og NTNU har bidratt med forelesere.

– Vi ser ofte at kursdeltakere deltar på seminarer, lærer mye, for så å dra hjem og glemme alt igjen da de drar på jobb dagen etter. Her får de derimot hjemmelekser som de skal jobbe med frem til neste møte, forteller han.

BLIR FULGT OPP: I tillegg til modulbaserte seminarer utover året, må deltakerne også jobbe med «hjemmelekser» mellom samlingene. Dette er case-oppgaver som er hentet fra næringslivet.

BLIR FULGT OPP: I tillegg til modulbaserte seminarer utover året, må deltakerne også jobbe med «hjemmelekser» mellom samlingene. Dette er case-oppgaver som er hentet fra næringslivet.

Ny møtearena

Stålsett forteller om gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

– De får innsyn i andres perspektiver, de treffes på en ny arena og lærer av hverandre samtidig som de oppretter bedre kontakt med næringslivet. Det er ikke bare passive forelesninger, men arbeid med caser fra virkeligheten, sier Stålsett.

– Det handler om hvordan man skal behandle mennesker i det daglige, bygge et team og få organisasjonen til å levere best mulig. Menneskene i bedriften er jo ressursene til bedriften, mener en av deltakerne, Inger Christiansen i Norterminal Respons AS.

Løser virkelige saker

Nå får deltakerne jobbe med caser frem til neste møte i juni, og det vil bli avholdt flere møter utover året. Håpet er å stryrke næringslivet i kommunen.

– Vi regnet på det, og det er jo over 400 år med erfaring i rommet. Dette er verdifull erfaring som deltakerne kan veksle seg imellom. Jeg tror at vi gjør et grep her som er bra for Sør-Varanger kommune, sier Stålsett, som mener kurset har gått bedre enn han forventet.

– Jeg var veldig spent i forkant, men vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne. De har fått oppleve noe nytt, og de synes at arbeidet med caser som er hentet fra virkeligheten er spennende, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken