Finnmarkssykehuset har tirsdag solgt tomten til gamle Kirkenes sykehus samt boligmasse og personalboliger til Leon holding AS. En del av kontrakten sikrer at ansatte kan leie personalboliger videre, skriver Finnmarkssykehuset i en pressemelding.

Planen klar

Til iFinnmark forteller Thor-Erling Westelius Hansen, Managing director i Leon holding AS, at de allerede har aktuelle leietakere på blokka, men at de ikke ennå vil røpe hvem det er.

– Det er flott beliggenhet på sykehuset, og vi håper og tror at vi kan finne noen passende leietakere der. Gjerne primært innen helserelaterte næringer, men det kan jo hende at det blir noe annet også, sier han.

Framover skal Leon holding oppgradere bygget både utvendig og innvending.

– Det er ikke helt bestemt hvordan det blir ennå, ettersom det kommer an på hvilke leietakere vi finner, sier Westelius Hansen.

Fra før av eier Leon holding eiendommer i andre land, men det gamle sykehuset i Kirkenes blir det første bygget i regionen, forteller Westelius Hansen.

– Vi tror at Kirkenes kommer til å være et veldig spennende sted framover, med mange muligheter med for eksempel jernbane på sikt, utvikling av havneområdet og utvinning av olje, sier han.

 

Taus om prisen

I en e-post til iFinnmark skriver Westelius Hansen at kjøpet er et samarbeid  med en lokal partner i Kirkenes, Rune Ulvang.

– Rune Ulvang og hans Ulven Investment AS, som i tillegg til å få en betydelig eierinteresse i sykehusprosjektet sammen med Leon Holding, også vil også drifte prosjektet fra Kirkenes, skriver Westelius Hansen.

Westelius Hansen vil ikke opplyse noe om prisen de betalte for bygget, men sier at de er fornøyde med prisen. Finnmarkssykehusets pressvakt opplyser at de heller ikke vil gå ut med kjøpesum på dette tidspunktet.

– Vi i Finnmarkssykehuset er fornøyd med at vi har fått gjennomført salget, sier Øyvin Grongstad, Drift og eiendomssjef i Finnmarkssykehuset HF i en pressemelding.

Saken oppdateres.