Bil ligger på taket et stykke utfor veien: – Vær ekstra varsom, sier politiet

– Vær ekstra varsom, oppfordrer politiet.

DEL

Politiet melder om utforkjøring på E6 ved Brannsletta i Sør-Varanger lørdag kveld.

– Bilen ligger på taket et stykke utfor veien. Bilfører er ute av bilen, ambulanse er på stedet for å sjekke fører, skriver politiet på Twitter.

Politiet operasjonsleder Eirik Pedersen sier at det er materielle skader på bilen.

– Vi har varslet VTS fordi det er veldig glatt på stedet. Oppfordringen til bilistene er å være ekstra varsom på grunn av forholdene på veien, sier Pedersen.

Mildvær gjør veiene glatte

Mildværet er årsaken til det glatte føret. Meteorologene varslet fredag at det skal bli kjøligere igjen søndag, i blant annet Kirkenes, Karasjok, Kautokeino og Honningsvåg.

– I tillegg vil det komme litt nedbør. Det kommer som snø, men det går over til regn. Da kan det bli underkjølt regn, særlig på indre strøk. Det vil altså bli glatt flere steder, sa vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt i Tromsø, Geir Bøyum.

Økt faregrad

Den som skal ut på en lengre kjøretur bør også være oppmerksom på at Vervarslinga for Nord-Norge sendte ut kulingvarsel i Finnmark lørdag formiddag, fra Nordkapp til Grense-Jakobselv. Varslet står fram til søndag. Fra da ligger det an til å bli stiv kuling og noe nedbør i kyst- og fjordstrøkene, men ellers i fylket vil det stort sett være oppholdsvær, ifølge Vervarslinga for Nord-Norge.

Artikkeltags