Ordføreren: - BarentsObserver motvirker propaganda

Ordfører Cecilie Hansen (Sp) i Sør-Varanger kommune.

Ordfører Cecilie Hansen (Sp) i Sør-Varanger kommune. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Håper fylkespolitikerne snur, og gir nettavisa uavhengighet.

DEL

Nyhetssida BarentsObserver har over tid jobbet for å løsrive seg fra eierne i Barentssekretariatet for å bli en uavhengig avis styrt etter redaktørplakaten.

Sekretariatet eies av fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark, og torsdag vedtok representantskapet å fortsatt holde avisa i tøylene. Redaksjonen anklaget dem da for sensur, og avisa har fått en rekke støtteerklæringer fra inn- og utland.

Blant dem er også en fra Sør-Varanger-ordfører Cecilie Hansen (Sp).

- Argumentene om ytringsfrihet, spesielt i den tiden Barentssamarbeidet nå er inne i med det nasjonale «anspente» forholdet mellom Norge og Russland, synes jeg bør vektlegges sterkt, skriver hun.

-  I en tid hvor mange opplever «propagandalignende» ytringer fra mange hold, er det godt å kunne oppdatere seg hos en objektiv og troverdig nyhetsformidler. Jeg håper at våre eiere i Nord-Norge skjønner viktigheten av denne troverdighet, slik at BarentsObserver fortsatt kan være en fri stemme i en fortsatt viktig region, skriver ordføreren.

Redaksjonen argumenterer med at avisa de senere årene har stadig mer egenprodusert innhold, og ikke kan fortsette i sin nåværende form uten å bli helt uavhengig det offentlige.

Dette gjelder spesielt fordi mediesituasjonen i Russland gjør det umulig for dem å søke journalistvisum uten å representere et uavhengig medium. Uheldig rolleblanding mellom avisa og Barentssekretariatet, hvor redaksjonsmedlemmene er ansatt, er et annet punkt.

Artikkeltags