Gå til sidens hovedinnhold

Barents kunnskapspark får nye midler

Artikkelen er over 4 år gammel

Sør-Varanger Utvikling har vedtatt å tildele Kirkenes Næringshage 225.000 kroner til utvikling av prosjektet Barents kunnskapspark.

Pengene skal brukes til å skape ideer til innhold i parken. Kirkenes næringshage har allerede hatt to forstudier til prosjektet der de har utredet interessen rundt en slik kunnskapspark og hva som eventuelt skal være innholdet der.

Et kraftsenter

I prosessen med forstudiene har det kommet frem nye ideer og det har blitt avdekket stor interesse, forteller Guro Brandshaug, daglig leder for Kirkenes Næringshage.

- Gjennom forstudiene har vi allerede kartlagt noen som er interessert i samlokalisering. Det vi ønsker er at dette skal være et kraftsenter ikke bare i Sør-Varanger, men i hele regionen. Da ønsker vi å få inn samarbeidspartnere som forskjellige næringsaktører og utdanningsinstitusjoner, sier Brandshaug.

Ikke fullfinansiert

Videre skal det jobbes med å utvikle ideene, og se etter nye samarbeidspartnere. Brandshaug understreker at prosjektet ikke er fullfinansiert.

- Pengesummen vi nå har fått er kun en del av en større pott der vi må gå inn med egne penger, men vi har også dialog med både fylkeskommunen og SIVA om finansiering, forklarer hun, og legger til at prosjektet er et godt stykke på vei med midlene fra Sør-Varanger Utvikling.

 

Kommentarer til denne saken