Bengt Ronald Hansen dømt til 21 års fengsel for dobbeltdrapet i Kirkenes

60 år gamle Bengt Ronald Hansen er dømt i Hålogaland lagmannsrett til 21 års fengsel for å ha drept sin thailandske kone Pimsiri Songngam (37) og hennes tolv år gamle sønn, Petchngam Songngam.

60 år gamle Bengt Ronald Hansen er dømt i Hålogaland lagmannsrett til 21 års fengsel for å ha drept sin thailandske kone Pimsiri Songngam (37) og hennes tolv år gamle sønn, Petchngam Songngam. Foto:

Av

60 år gamle Bengt Ronald Hansen er i lagmannsretten dømt til 21 års fengsel for å ha drept kona og stesønnen i Kirkenes i august i fjor.

DEL

Saken oppdateres

60 år gamle Bengt Ronald Hansen er dømt i Hålogaland lagmannsrett til 21 års fengsel for å ha drept sin thailandske kone Pimsiri Songngam (37) og hennes tolv år gamle sønn, Petchngam Songngam, kalt Belt.

Forsvarsløse

– De var totalt forsvarsløse i situasjonen, og uten noen muligheter for flukt, kommenterer lagmannsretten.

Straffesaken ble anket av den Hansen etter behandlingen i tingretten. Under ankebehandlingen i Tromsø fikk den tiltalte forklare seg på ny, og det ble også ført to sakkyndige og 16 vitner.

Etter fire dager med ny behandling har lagmannsretten kommet frem til at drapene var forsettelig, og dømmer mannen til 21 års fengsel.

Dobbeldrapet skjedde 29. august ifjor, i parets hjem i Kirkenes. Pimsiri Songngam og hennes sønn, Petchngam Songngam (12) ble skutt på kloss med en hagle hold mens de sov.

Gjerningsmannen forsøkte deretter å skyte seg selv, men mislyktes. Han har fått store skader etter å ha rettet hagla mot seg selv.

Lagmannsretten kommenterer i dommen at drapene ble begått på en «særs brutal og gruvenkkende måte, og med klare elementer av planlegging i forkant av drapshandlingene.»

Les også: 60-åring kjent skyldig i dobbeltdrap i Kirkenes

Ingen formildende forhold

Ifølge dommen har mannens forsvarer pekt på flere formildende forhold, men lagmanssretten har sett bort fra både den tiltaltes helsetilstand, alder, og at han samtykket til varetektsfengsling.

Pimsiri Songnam og sønnen var på vei til å flytte ut i forkant av den skjebnesvangre natten, men Pimsiri ønsket å sove i boligen en siste natt før de flyttet ut.

Hun var også i kontakt med både politiet og krisesenteret i Kirkenes, på bakgrunn av at hennes mann ofte drakk seg full, og kunne være voldelig. Krisesenteret hadde også tilbudt henne en leilighet som sto klar.

Ifølge tidligere forklaringer var det en krangel som oppsto mellom paret den natten drapene skjedde, og den tiltalte valgte å hente en hagle, for deretter å oppsøke soverommet der Pimsiri og hennes sønn sov, og skyte begge to.

Forsvarsadvokat Stein Rønning opplyser at han har mottatt dommen, men at hans klient enda ikke har sett den.

– Dommen tas til etteretning. Senere skal vi gjennomgå den sammen, og ta stilling til hva vi skal gjøre videre i saken, sier han til iFinnmark.

Artikkeltags