60-åring kjent skyldig i dobbeltdrap i Kirkenes

Aktor er statsadvokat Torstein Lindquister(t.v.) og forsvarer Stein Rønning i ankesaken etter dobbeltdrapet i Kirkenes av thailandske Pimsiri Songngam(37) og hennes sønn Petchngam Songngam(12) som ble skutt med hagle på kloss hold i Kirkenes natt til 29.august i fjor. Den 59 år gamle norske ektemannen ble dømt til 21 års fengsel for drapene i Øst-Finnmark Tingrett. Her i Hålogaland Lagmannsrett i Tromsø.

Aktor er statsadvokat Torstein Lindquister(t.v.) og forsvarer Stein Rønning i ankesaken etter dobbeltdrapet i Kirkenes av thailandske Pimsiri Songngam(37) og hennes sønn Petchngam Songngam(12) som ble skutt med hagle på kloss hold i Kirkenes natt til 29.august i fjor. Den 59 år gamle norske ektemannen ble dømt til 21 års fengsel for drapene i Øst-Finnmark Tingrett. Her i Hålogaland Lagmannsrett i Tromsø. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Ifølge NRK skal juryen i ankesaken ha kommet fram til at mannen er skyldig i dobbeltdrap. Statsadvokat Torstein Lindquister skal ha fortalt det til NRK. Straffeutmålingen vil imidlertid ikke være klar før om seinest 14 dager. Aktor la ned påstand om 21 års fengsel.

Statsadvokat Torstein Lindquister har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar for iFinnmark.

60 år gamle Bengt Ronald Hansen sto tiltalt for å ha drept sin thailandske kone Pimsiri Songngam (37) og hennes tolv år gamle sønn, Petchngam Songngam, kalt Belt. De to ble skutt og drept på kloss hold med hagle natt til 29. august i fjor i familiens hjem i Kirkenes.

Under ankesaken, som startet i Hålogaland lagmannsrett tirsdag, framholdt mannen at han ikke husket hva som skjedde etter at han gikk og hentet hagla den kvelden skuddene falt i august 2016.

I tingretten ble han dømt til 21 års fengsel, noe hans advokat mente var for streng straff. Saken ble anket på stedet.

– Erklært ansvar

Hansen har innrømmet at det må ha vært han som begikk drapene, men han har forklart at det må ha svartnet for ham og at han ikke husker hvordan skuddene falt.

Mannens forsvarer, advokat Stein Rønning, sa da til NTB at hans klient har konkludert med at det kun var de tre til stede i leiligheten.

– Ut fra faktum slik han har blitt presentert for det, så har han erklært ansvar for å ha tatt livet av sin kone og stesønn, sa Rønning.

Hansen har forklart at han gikk ned i boden og hentet hagla i den hensikt å skremme kona. I retten tirsdag sa han at han ikke skjønner hvorfor han ladet våpenet.

LES OGSÅ: Dobbeltdrapstiltalt sier han ikke husker hvordan skuddene falt

Påstand om ikke skyldig

Hansens forsvarer Stein Rønning, la ned påstand om at lagretten skulle svare nei i skyldspørsmålet.

Rønning bekrefter overfor iFinnmark at lagmannsretten har funnet mannen skyldig i dobbeltdrap.

– Nå har vi prosedert og avsluttet saken. Nå venter vi på straffeutmålingsprosedyrene, og når vi kommer dit har jeg nok mer og si, sier Rønning til iFinnmark.

Advokat Rønning vil ikke uttale seg til iFinnmark utover det. Straffutmålingsprosedyrene vil starte 11. september.

Både skyldspørsmålet og straffeutmålingen er til behandling i lagmannsretten.

Mannen ble selv alvorlig skadd etter å ha forsøkt å ta sitt eget liv med hagla.

Artikkeltags