Gå til sidens hovedinnhold

Bentes teater fikk 10.000 euro til norsk-russisk prosjekt

Artikkelen er over 3 år gammel

Samovarteateret fikk det aller første barentsstipendet for kultursamarbeid. Kirkenes-bedriften vant fram med prosjektet «Veien til Petrozavodsk».

Utdelingen av Barents kulturstipend skjedde i forbindelse med ministermøtet i Arkhangelsk hvor utenriksministrene fra alle de fire landene i Barentssamarbeidet deltok.

22 prosjekter fra norsk side var nominert til stipendet, og stipendet gikk altså til Samovarteateret som ledes av Bente S. Andersen. Tilsvarende kulturstipend ble tildelt prosjekter i Finland, Sverige og Russland.

Det melder Barentssekretariatet.

– Deres bruk av ulike språk som verktøy for å kommunisere med publikum og brede nettverk av samarbeidspartnere gjør teateret til en verdig mottaker, sier assisterende kultur- og miljøsjef i Finnmark fylkeskommune (FFK) Stine Qvigstad Jenvin gjennom en pressemelding fra FFK.

FFK har vært med på å velge ut den norske mottakeren.

«Veien til Petrozavodsk» skal utforske den sørlige delen av Barentsregionen via vannveien. Teateret planlegger en reise med båt fra St. Petersburg til Petrozavodsk ved Det Karelske Nasjonalteater.

Her skal besetningen gjennomføre en workshop sammen med de russiske scenekunstnerne hvor de jobber med temaene vann, vennskap og ferdsel langs grensene, skriver Barentssekretariatet.

Samovarteateret er et profesjonelt teater etablert av Andersen i Kirkenes i 1990.

Teateret har satt opp mer enn 50 ulike profesjonelle teaterproduksjoner med scenekunstnere fra 15 forskjellige land. Det har seks fast ansatte og engasjerer hvert år mellom 15 og 35 kunstnere til produksjoner og prosjekter.

Det melder sekretariatet.

 

Kommentarer til denne saken