Har ingen minner om hvordan han skjøt kona og stesønnen

Gjennom dagen og kvelden mandag ble det satt ut mange lys foran leiligheten der en kvinne (37) og hennes sønn (12) ble drept mandag.

Gjennom dagen og kvelden mandag ble det satt ut mange lys foran leiligheten der en kvinne (37) og hennes sønn (12) ble drept mandag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den dobbeltdrapstiltalte 59-åringen husker fortsatt ingenting av hva som skjedde da hans kone og stesønn ble skutt med hagle parets hjem i Kirkenes.

DEL

Den dobbeltdrapstiltalte 59-åringen husker fortsatt ingenting av hva som skjedde da hans kone og stesønn ble skutt med hagle parets hjem i Kirkenes. 

Det var ingen andre til stede i leiligheten da kona Pimsiri Songngam (37) og hennes sønn Petchngam (12) begge ble skutt med haglgevær på kloss hold.

– Ut fra dette faktum, og slik saken har blitt presentert for ham, har han erkjent å ha skutt sin ektefelle, hennes sønn og deretter seg selv. Han har ingen hukommelse om hva som skjedde da skuddene ble avfyrt og kan derfor ikke erkjenne straffskyld, sier 59-åringens forsvarer Stein Rønning til NTB.

Mandag starter rettssaken mot 59-åringen i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø. Drapene som rystet Kirkenes og det thailandske miljøet i grensekommunen skjedde natt til 29. august i fjor.

Skulle skilles

Det tok lang tid og flere operasjoner måtte til før han var i stand til å snakke og avgi en forklaring. I de første avhørene skrev 59-åringen ned sin forklaring på PC.

Drapene skjedde dagen før Pimsiri Songngam og sønnen skulle flytte inn i en leilighet som krisesenteret i Kirkenes hadde skaffet. Ekteskapet var i ferd med å avsluttes, og eiendeler var pakket.

– Han har i politiavhør forklart seg ganske greit inn mot selve handlingen. Det går på frustrasjon og sinne rundt bagatellmessige ting som eiendeler. Men tiltalte har ikke oppgitt noe entydig motiv, sier statsadvokat Torstein Lindquister som er aktor i saken.

Kontaktet politiet

Tre dager før drapene møtte Pimsiri Songngam opp på politihuset i Kirkenes med en håndskreven lapp der det sto «psykisk vold». Det var andre gang hun kontaktet politiet kort tid før hun ble drept.

Spesialenheten for politisaker har gransket om politiet burde grepet inn. Men spesialenheten kom fram til at politiet ikke gjorde en straffbar tjenestefeil ved ikke å opprette etterforskning etter denne kontakten.

Ifølge spesialenhetens rapport hadde Pimsiri Songngam svart nei på om hun ble utsatt for vold, og vært mer opptatt av sønnens oppholdstillatelse etter det forestående ekteskapsbruddet.

Naboer i retten

De rettspsykiatrisk sakkyndige har kommet fram til at 59-åringen var strafferettslig tilregnelig da drapene skjedde. I tillegg til vitner som kan belyse den turbulente ekteskapssituasjonen, skal også naboer forklare seg i retten om hva de kunne høre den skjebnesvangre augustnatta.

– Det var vitner i samme bygg som hørte deler av det som viste seg å være et skrekkscenario, sier aktor Torstein Lindquister til NTB.

Ifølge tiltalen falt skuddene i leiligheten ved 04-tiden på natta. Våpenet, et kaliber 12 haglgevær, ble funnet i ekteparets leilighet. I retten skal teknikere forklare seg om avstand da de fatale skuddene falt. Av tiltalen går det fram at både mor og sønn ble skutt på kloss hold i ansiktet.

Øst-Finnmark tingrett har satt av fem dager til behandling av straffesaken.

Artikkeltags