Ole-Tommy Pedersen har takket ja til stillingen som redaktør i Sør-Varanger Avis, og går dermed fra Finnmarken til konkurrenten i Kirkenes på nyåret.

– Jeg måtte ta noen runder i tenkeboksen. Jeg har det veldig bra i Finnmarken og har ikke ønsket meg bort, men så fikk jeg en telefon for noen uker siden der jeg ble oppfordret av både styret og klubben til å søke. Sånne ting kan man ikke regne med så ofte, så da må man bare hive seg på det, sier Pedersen til iFinnmark.

– De har gjort en grundig jobb

Sør-Varanger Avis er for tiden inne i en stor omstillingsprosess, men Pedersen har troen på lokalavisa og er klare for utfordringene som kommer med den nye jobben. Han vil blant annet fokusere på å få lansert en styrket nettutgave av avisa.

– De har som har ledet de siste årene har gjort en veldig grundig jobb. De har tatt de oppsigelsene som de mener trengs, så jeg slipper å komme inn som den upopulære sjefen som må gjøre kuttrunder.

Pedersen fra Finnskogan i Hedmark har siden 2013 vært ansatt som journalist i Finnmarken. Han er også kontorsjef for avisas Kirkenes-kontor. En jobb han ikke gleder seg til å forlate.

– Det blir kjipt. Det har stormet internt hos oss også, men det siste året, spesielt etter at Eilif startet som redaktør, har vi hatt en veldig god drive. iFinnmark-prosjektet har jeg fortsatt stor tro på.

– En solid fagmann

– Først og fremst vil jeg gratulerer Ole-Tommy med ny jobb, og ønske ham lykke til. Sør-Varanger Avis får en solid fagmann; ja faktisk en av de ypperste, sier Finnmarken-redaktør Eilif Aslaksen.

Han forstår godt at Pedersen vil ha nye utfordringer.

– I denne bransjen er nettopp dette en del av drivkraften.

Samtidig legger han ikke skjul på at det er trist å miste en journalist av Pedersens kaliber.

– Ole-Tommy har bidratt til at Finnmarken har hatt god vekst i Sør-Varanger det siste året. At han nå går over til konkurrenten gjør at vi må jobbe enda hardere og målbevisst for å fortsette denne utviklingen, sa Aslaksen.