Vassendgutane åpnet Grenseløsfestivalen

START: Vassendgutane entret scenen litt over klokken 18 med sin live-country.

START: Vassendgutane entret scenen litt over klokken 18 med sin live-country. Foto:

Sør-Varangers eget kultband, Epnut Noylers, varmet opp publikummet før Grenseløsfestivalen startet for alvor med Vassendgutane.

DEL

Grenseløsfestivalen 2018 er den sjuende musikkfestivalen i rekken. Etter å ha brent seg litt økonomisk i fjor, satser festivalsjef Stian Labahå litt mer safe i år, med band han er sikker på kommer til å fylle Barentshallen.

EPNUT: Epnut Noylers, her representert ved Arthir Ingebrigtsen satte fyr på Grenseløspublikummet med sin folkelige musikk.

EPNUT: Epnut Noylers, her representert ved Arthir Ingebrigtsen satte fyr på Grenseløspublikummet med sin folkelige musikk. Foto:

Det var god stemning i festivalteltet da Epnut Nopylers spilte opp, med slagere som "I fra Vadsø", "Tore Tang" og "The One I Love" for å nevne noen få.

EPNUT: Epnut Noylers varmet opp publikummet i festivalteltet fredag ettermiddag.

EPNUT: Epnut Noylers varmet opp publikummet i festivalteltet fredag ettermiddag. Foto:

LIV: Epnut Noylers skapte liv før festivalstart.

LIV: Epnut Noylers skapte liv før festivalstart. Foto:

Når klokken nærmet seg 18 trakk festivalpublikummet inn i Barentshallen, der Vassendgutane gikk på åtte minutter over seks. Bandet fra Ørsta anses som noen av landets beste liveband og har sin egen country og western, kalt fest-country. Stemningen tok seg kraftig opp foran scenen.

TILSKUERE: Det var god stemning foran scenen når Vassendgutane gikk på scenen og Grenseløsfestivalen var startet for alvor.

TILSKUERE: Det var god stemning foran scenen når Vassendgutane gikk på scenen og Grenseløsfestivalen var startet for alvor. Foto:

Det er ingen grunn til å legge skjul på at Grenseløs-pulikummet for alvor har begynt å vente på Åge Aleksandersen & Sambandet, som går på scenen klokken 20:30. Trønderrockens gudfar kommer med bandet sitt tre år etter at de sist gjestet Sør-Varanger og Grenseløsfestivalen. Sandnes-rockerne i Ingenting avslutter fredagskvelden med noen knepp hardere rock enn det Åge og gutta serverer.

START: Vassendgutane entret scenen med sin live-country.

START: Vassendgutane entret scenen med sin live-country. Foto:

Lørdagen innledes med Oslo Blaaseorkester og deres Oktoberfest i festivalteltet. Blaaseorkesteret har gjestet festivalen med stor suksess de siste fem årene. Som på fredagen så har også lørdag sine "hovedrolleinnehavere. 20:30 går D.D.E. på scenen med Bjarne Brøndbo i spissen. Namsosbandet spiller på Grenseløsfestivalen for første gang. CC Cowboys går på scenen en time før lørdag blir søndag og avslutter Grenseløsfestivalen 2018.

Det er billetter igjen og det er ingen grunn til å sitte hjemme. Grenseløsfestivalen er bedre enn gullrekka og lørdagskosen alt på en gang.

Artikkeltags