Søndag ble flyet til Oslo innstilt. Da turen startet mandag, endte de opp i Stockholm

IKKE FRAMME: Ros-Mari Sukuvara var en av 75 passasjerer i flyet som ikke kunne ta av fra Kirkenes søndag. Mandag har hun havnt i Stockholm

IKKE FRAMME: Ros-Mari Sukuvara var en av 75 passasjerer i flyet som ikke kunne ta av fra Kirkenes søndag. Mandag har hun havnt i Stockholm

Artikkelen er over 3 år gammel

Ros-Mari, og de andre passasjerene som skulle fra Kirkenes til hovedstaden, har fortsatt ikke kommet seg til Oslo.

DEL

Et SAS-fly måtte søndag avbryte avgangen på grunn av det oppsto feil med nesehjulet. Ros-Mari Sukuvara var en av 75 passasjerer i flyet.

LES OGSÅ: Her står flyet igjen på rullebanen: – Det ristet, så ble det full stopp, sier Ros-Mari

Et ekstrafly ble satt inn mandag for å frakte passasjerene til Gardermoen, men det var lettere sagt enn gjort. På grunn av snøkaoset på Østlandet mandag ble SAS-maskinen dirigert til Stockholm i Sverige.

– Vi ble sendt hit til Stockholm, sier Ros-Mari Sukuvara til iFinnmark.

– Litt stressa

Hun håpet mandag ettermiddag å komme seg med fly til Gardermoen.

– Den siste beskjeden er at flyet går klokken 17:50. Jeg er litt stressa, for jeg skulle absolutt ha vært i Moss i dag, sier Sukuvara som etter hvert kom seg til Gardermoen mandag kveld.

– Jippi, flyet landet på Gardermoen nå, skrev Sukuvara på SMS klokken 19:24 mandag.

Historisk tur

Tidligere på dagen gikk altså turen fra Kirkenes til Stockholm.

– På turen fra Kirkenes sa kapteinen at dette var en historisk tur. Det har aldri gått et fly direkte fra Kirkenes til Stockholm, sier Ros-Mari Sukuvara som skryter av servicen ombord.

– Etter det som skjedde søndag, så fikk vi gratis servering. Vi har også fått matkuponger som vi kunne bruke på flyplassen i Stockholm, sier hun.

Hun innrømmer at det har vært en spesiell tur.

– Jeg har ikke opplevd noe lignende tidligere, sier Ros-Mari Sukuvara til iFinnmark.

– Svært beklagelig

– Det er tragisk at de 75 passasjerne fra Kirkenes blir rammet av to helt uavhengige hendelser. Det er svært beklagelig, sier mediesjef Knut Morten Johansen i SAS i Norge til iFinnmark.

– Mandag fikk vi satt inn et ekstrafly som vi hentet fra Luleå til Kirkenes, og så ender dem opp i Stockholm. Det er mange tusen passasjerer som er rammet av at Gardermoen ble stengt på grunn av snøværet, sier Johansen.

– At Stockholm ble valgt, har det faktisk vært en klar tanke bak. Antall fly fra Stockholm til Oslo er langt flere enn fra andre steder, og det er da bedre mulighet å få passasjerene til Oslo, sier Knut Morten Johansen.

Artikkeltags