– Slike arrangement betyr mye for et lite samfunn. Blant annet er det med på å skape bevissthet og identitet

FORNØYD: Elsa Haldorsen har denne uka arrangert kulturuke i Bugøynes. Tirsdag møtte hele 80 sambygninger opp for kulturkveld med både kor, sand og munnspill.

FORNØYD: Elsa Haldorsen har denne uka arrangert kulturuke i Bugøynes. Tirsdag møtte hele 80 sambygninger opp for kulturkveld med både kor, sand og munnspill. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bugøynes venner arrangerte denne uka kulturuke i samarbeid med Bugøynes helselag. På plakaten sto blant annet korsang, orgelkonsert og plantevandring.

DEL

– Det har vært veldig artig, vi har hatt aktiv og flott uke, sier nestleder for Bugøynes venner, Elsa Ingilæ Haldorsen.

Populært arrangement

Hun er svært fornøyd med interessen og oppmøtet på arrangementene under kulturuken i Bugøynes. Spesielt tirsdagen var populær. Da inviterte de til kulturkveld.

– Det kom hele 80 personer og var med oss, det var utrolig gøy. Vi hadde loddtrekning, og det ble blant annet ble lest fra en finsk bok. Og plutselig var det en liten gjeng som svingte seg på dansegulvet. De spilte munnspill og danset. Vi fikk også besøk av koret Fossekallen fra Neiden, og de hadde en liten konsert for oss, forteller Haldorsen.

Kulturuka blir arrangert for sjette året på rad, og det er noe som virkelig samler bygda, forteller Haldorsen.

Saken fortsetter under bildet.

SPILTE OPP: Spreke 80-åringer spilte opp til dans under kulturkvelden på Bugøynes denne uka. Fra venstre: Edmund Seipajærvi, Karl Salmi og Kåre Var.

SPILTE OPP: Spreke 80-åringer spilte opp til dans under kulturkvelden på Bugøynes denne uka. Fra venstre: Edmund Seipajærvi, Karl Salmi og Kåre Var. Foto:

– Jeg har lest mye om det. Slike arrangement betyr mye for et lite samfunn. Blant annet er det med på å skape en bevissthet og identitet, og det er ikke ukjent at i en bygd der damene trives, trives også mennene, sier Haldorsen.

For det er ingen tvil om at mange av aktivitetene har skapt en god stemning i byen, det har vært aktiviteter tilpasset både menn og kvinner, liten og stor.

– På torsdag hadde vi en orgelkonsert i kirka med kaffeservering i etterkant, mens i går hadde vi en marsj, der vi samlet oss for å gå en lang tur. Vanligvis går vi langs strandveien, men i går så ble vi enige om å heller gå til grillhytta og kose oss der, forteller Haldorsen.

Saken fortsetter under bildet.

PLANTEVANDRING: Lørdag fikk Bugøynes besøk av den kjente finske agronomen  Aulis Ansa Lehto, som tok dem med ut på plantevandring.

PLANTEVANDRING: Lørdag fikk Bugøynes besøk av den kjente finske agronomen Aulis Ansa Lehto, som tok dem med ut på plantevandring. Foto:

Plantevandring

Lørdag ettermiddag fikk bygda besøk av finske Aulis Ansa Lehto, som er en kjent agronom i Finland. Han ledet en plantevandring der deltakerne fikk se både blomster og planter.

– Vi lærte veldig mye, og han var veldig flink. Vi fikk se godt over 30 forskjellige planter, som akkurat har begynt å blomstre. Områdene her oppe er ikke vernet, og jeg har sett mange som har tatt med seg planter hjem. Disse områdene burde ha blitt vernet, mener jeg, sier Haldorsen.

Hun forteller at navnene på blomstene var oppgitt på fire forskjellige språk, norsk, finsk, latin og svensk.

– Det ble en svært vellykket tur. Vi synes at det var noe kjølig, men alle var godt kledd. Det ble veldig spennende, forteller Haldorsen.

Saken fortsetter under bildet.

KORSANG: Tirsdag deltok koret Fossekallet fra Neiden på kulturkveld i Bugøynes.

KORSANG: Tirsdag deltok koret Fossekallet fra Neiden på kulturkveld i Bugøynes. Foto:

Et samlepunkt

Hun er fornøyd med en vel gjennomført kulturuke, og gir også mye av æren til Bugøynes Helselag, som har vært med.

– De har stelt og raka i barneparken, ved kvinnehuset og sansehagen. Også har vi kjøpt inn blomster som helselaget har plantet ved pleiehjemmet, og det har de kost seg veldig med, forteller Haldorsen.

Hun har vært med på å arrangere kulturuken, og forteller at det slett ikke er første gangen hun gjør det.

– Nå har jeg vært med i så mange år at det nesten går av seg selv. Uka har vært veldig fin, og bygda har virkelig samlet seg på arrangementene, spesielt under kulturkvelden, det var artig, sier hun.

Artikkeltags