Gå til sidens hovedinnhold

Sponsorene sviktet bygdefestivalen – da startet sjefen kronerulling

Artikkelen er over 4 år gammel

Styrelederen for Bugøynesfestivalen har så langt samlet inn i underkant av 10.000 kroner.

Publikum gir Bugøynesfestivalen i Sør-Varanger minst like god støtte som tidligere år. I motsetning til næringslivet og offentlig sektor.

– Vi hadde budsjettert med litt annen støtte. Innsamlingen har ikke noe målbeløp; vi er happy med alt vi får inn, sier styreleder Ken Albert Abrahamsen.

På innsamlingssiden Spleis begrunner han kronerullingen med et «trådt sponsormarked i år i forhold til tidligere år og mindre offentlig støtte».

Innsamlingen er tidligere omtalt av Sør-Varanger Avis.

– Må dere nedskalere til neste år?

– Jeg vet ikke. Dette blir nok mitt siste år som styreleder. Vi får se hva som skjer. Hvis festivalen trekker mer publikum, trenger vi kanskje ikke så mye støtte, svarer Abrahamsen.

LES OGSÅ: «Alle» får festivalstøtte – også Kunes, men det blir kutt for to av de store

Henter fra hele landet

I skrivende stund har 42 innbetalinger resultert i 9.850 kroner. Aksjonen avsluttes 20. juli. «Støtten som ytes i denne innsamlingen vil styrke festivalen og dens gjennomføringsevne på alle plan», står det på innsamlingssiden.

Styrelederen forsikrer at årets festival uansett blir gjennomført som planlagt. Konsertene går fra torsdag 27. juli til og med søndagen.

Årets hovedheadliner er Stage Dolls, som spiller fredag kveld. Topcoat, Rune Rudberg Band og Vadsø-duoen Superfly er også på plakaten.

 

Nytt av i år

Bugøynesfestivalen vokser, ifølge styrelederen. Han sier fjorårets festival solgte nærmere 1.500 billetter og satte publikumsrekord.

– Vi hadde fullt hus på Plumbo. Rundt 50–60 personer måtte snu i døren, sier Abrahamsen.

Fjorårets festival endte med et lite overskudd, som ble brukt på å investere i benker og annet nytt materiale. Billettsalget så langt er ifølge Abrahamsen cirka det samme som i fjor på denne tiden.

Årets arrangement har et par forandringer: Et bongsystem innføres for salg av drikkevarer, og festivalen har fått nettbutikk.

LES OGSÅ: – Slike arrangement betyr mye for et lite samfunn. Blant annet er det med på å skape bevissthet og identitet

 

Kommentarer til denne saken