Mellom 150 og 200 foreldre og barn hadde møtt opp utenfor Kirkenes skole. Planen var å slå ring rundt skolen som et symbol på at verken foreldrene eller skoleelevene ønsker de kuttene som sør-varangerrådmann Nina Bordi Øvergaard har satt opp i sitt budsjett.

Uholdbart

Politikerne skal behandle budsjettet onsdag 12. desember.

– Vi mener det er uholdbart de kuttene som er planlagt for våre skole. Vi overlater ungene våre til lærerne ved denne skolen og med de dramatiske kuttene som kommer så er vi usikre på om de er i stand til å ta vare på ungene våre. Vi har en klar beskjed til våre politikere; dere må verne om ungene våre. De planlagte kuttene er møtt med fortvilelse både fra ansatte og skoleledelse. Det går på helsa og trivselen løs. Vi foreldre godtar det bare ikke og vil fortsette kampen for skolen vår, sa FAU-leder ved Kirkenes skole, Eli Salmi Seipæjærvi i sin appell utenfor skolen onsdag ettermiddag.

 

FAU-leder ved Kirkenes ungdomsskole, Trond Gaasland, la i sin appell fram den kontakten de hadde hatt med kommunepolitikerne direkte.

– Vi har hatt innlegg i avisene og snakket med politikere fra forskjellige partier. For til syvende og sist er det politikerne som avgjør dette, sa Trond Gaasland og fikk votte-applaus fra alle de frammøtte, store og små.

Redd for kutt

FAU-lederne ved barne- og ungdomsskolen oppfordret så tilhørerne til å ta ordet.

 

Og da tok May Wenche Hegrenes på ni ordet. Den tøffe fjerdeklassingen vil gå på den skolen hun i dag trives med å gå på.

– Jeg er veldig redd for å miste noen av de lærerne jeg har hatt siden jeg kom fra Alta og Mehamn for tre år siden. Det håper jeg ikke vil skje, sa niåringen.

Etter dette slo foreldrene og ungene en symbolsk ring rundt skolen, ved å ta hverandre i hendene og gå rundt skolen.