Morten søker etter tispe til Gere i TV2-program

KOMMER PÅ TV: Morten Kvamme og redningshunden hans Gere skal på TV-skjermen. Arkivfoto: Erlend Hykkerud

KOMMER PÅ TV: Morten Kvamme og redningshunden hans Gere skal på TV-skjermen. Arkivfoto: Erlend Hykkerud Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Morten Kvammen fra Bjørnevatn og redningshunden Gere deltar i Samme tid neste år

DEL

– Det jeg håper er at redningshunder får litt oppmerksomhet, sier Morten Kvammen, deltaker i Samme tid neste år, et program på TV2 hvor folk skal nå målene sine på ett år.

Kvammen har sammen med sin ni år gamle redningshund Gere reddet flere liv i både inn- og utland, og nå var det på tide for Gere å få seg en valp. I programmet følges Kvammen mens han blant annet lager kontaktannonse på FINN for hunden.

Tilfeldig

Han ble med på programmet ved en tilfeldighet.

– Jeg ble kastet ut i det med at jeg og en kamerat om at vi begge skulle hatt nye valper. Han har en tispe i samme rase og han sendte det inn til TV2, sier han.

Noen uker senere ble Kvammen ringt opp av TV2 og spurt om han var interessert i å være med.

– Det ble ikke den tispa, så jeg måtte jobbe videre på egen hånd for å finne den riktige til Gere. Så det var gøy at vi akkurat nådde målet, for når den siste innspillingen var så var det akkurat gått åtte uker, forteller Kvammen.

Hans mål var å få en arvtaker til Gere på ni år. Nå er sønnen hans snart ni måneder.

–Han er kjempelik sin far og viser veldig gode egenskaper. Som en instruktør sa om faren, om ikke denne hunden blir en god redningshund så er det ikke hans feil. Han har en veldig god motor og elsker å jobbe. Det å finne folk er kjempespennende.

Vil gjøre folk oppmerksom

Kvammen sier han ble med på programmet, som ledes av Øyvind Mund, fordi han ønsker å gi redningshunder mer oppmerksomhet.

– Det er veldig mange som bruker veldig mye fritid på å trene opp redningshunder til redningstjenesten, og de må få den oppmerksomheten de virkelig fortjener, sier han.

– Det er en frivillig jobb og mange står på og gjør en stor innsats på kurs. Det står stor respekt av det.

Artikkeltags