Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidstilsynet om barnevernsvarsling: – Alvorlig og forsvarlig

Artikkelen er over 3 år gammel

Den langvarige konflikten mellom barnevernet i Sør-Varanger og kommunen ser ikke ut til å ta slutt. Nå tar Arbeidstilsynet varsleren Irene Pleym Jakola i forsvar.

Barnevernet i Sør-Varanger har over lang tid vært preget av konflikt og en utfordrende bemanningssituasjon etter at tidligere barnevernsleder Irene Pleym Jakola i mars i år varslet fra om at barnevernet ikke klarte å ivareta sine oppgaver på en forsvarlig måte.

Forsvarlig varsling

Ifølge Arbeidstilsynet, som har hatt tilsyn hos barnevernet, er det på det reine at Jakolas varsling var forsvarlig, skriver Kommunal rapport (bak betalingsmur) på sine nettsider. I et brev til kommunen datert 4. april i år, skriver Arbeidstilsynet følgende:

«At åtte av elleve arbeidstakere er fullt eller nesten fullt sykemeldt på grunn av arbeidssituasjonen tilsier at arbeidsmiljøet ikke er forsvarlig og at situasjonen er alvorlig». Tilsynet bekrefter at Jakolas varsling var innenfor regelverket.

Kommunen har også foretatt en ekstern undersøkelse av arbeidsmiljøet i barnevernstjenesten, og rapporten ble ferdig i juni. De ansatte fikk ikke innsyn i rapporten, og kommunen har unndratt hele rapporten fra offentligheten.

Ifølge Kommunal rapport går det av rapporten fram at de ansatte kritiserer prosessen ved omorganiseringen etter at Jakola varslet fra til Fylkesmannen. De mener at de ikke blir hørt av ledelsen, og at ledelsen er mer opptatt av tidsfrister og økonomi enn rett hjelp til barna.

Les også: «Alvorlig situasjon» i barnevernet: Tre år gamle avvik, omfattende sykefravær og bekymring for mulige lovbrudd (+)

Gjengjeldelse

Jakola ble like etter hun varslet fra i vår fratatt ansvaret som leder, og har i etterkant uttalt at hun har blitt utsatt for gjengjeldelse fra kommunens side i etterkant av varslingen.

Kommunen satte på sin side inn en ny midlertidig leder, og har hyret inn et eksternt firma for å ivareta barnevernets oppgaver mens store deler av de ansatte har blitt sykemeldt. Problemene har ikke løst seg av den grunn.

– Jeg er veldig bekymret for barnevernstjenesten, og er ikke fornøyd med de tiltakene rådmannen har iverksatt. Tidligere erfaringer vi har hatt med å leie inn vikarer til tjenesten viser at det ikke er et godt tiltak, har tillitsvalgt for de ansatte ved barnevernstjenesten i Sør-Varanger, Erna Bakken, tidligere uttalt til iFinnmark.

Fosterforeldre som har samarbeidet med barnevernet gir tilbakemeldinger om dårlig kommunikasjon, og lite informasjon fra barnevernets side. De ansatte klager på liten ivaretakelse fra ledelsen. Verneombud May-Grethe Monsen i barnevernet forteller om en smertefull situasjon for de ansatte.

– Situasjonen er fastlåst. Det er smertefullt for de ansatte. Jeg er redd de skal forsvinne ut av tjenesten eller helt ut av arbeidslivet. Kommunen vil da miste kompetansen til ansatte som kjenner barna og familiene, sier hun til Kommunal rapport.

Les også: Barnevernstjenesten granskes: – Vi er takknemlige for at de tar tak i saken (+)

Anbefaler ny løsning

Ifølge Monsen er de ansatte under et stort press, mangler støtte, og lever med en utrygg arbeidssituasjon.

Ifølge den eksterne rapporten barnevernstjenesten selv hadde bestilt, anbefales det at den midlertidige ledelsen avvikles og at man finner en ny, midlertidig løsning inntil ny enhetsleder er ansatt, for å få barnevernstjenesten i full drift så fort som mulig.

Kommunalsjef for oppvekst i Sør-Varanger, Arnulf Ingerøyen, skriver i et brev til Arbeidstilsynet at han mener rapporten har en ensidig framstilling, og belyser kun de ansattes beskrivelse av situasjonen. Ledelsen gir derfor uttrykk for at rapporten har en begrenset verdi.

Kommunen har likevel gått inn med tiltak for arbeidsmiljøet. KS-Konsulent har fått i oppdrag å gjennomføre fem samlinger der alle ansatte skal involveres. Målet er å utvikle en felles forståelse av barnevernets oppdrag, de ytre rammene for tjenesten og rollene til den enkelte.

 

Kommentarer til denne saken