Gå til sidens hovedinnhold

Sofie ble bedt om å kle på seg på treningssenter: – Ubehagelig

Artikkelen er over 2 år gammel

Finnmarkingen forteller at hun dro rett for å kjøpe seg nye klær.

Sofie Karlstad fra Mehamn og Alta, som er kjent fra Paradise Hotel, publiserte tidligere denne uken et blogginnlegg hvor hun forteller om en ubehagelig opplevelse på et Sats' treningssentre i Oslo.

Hun skriver at hun akkurat hadde meldt seg inn på senteret, og at hun trente i tights med høyt liv og magetopp.

– Etter jeg hadde vært der et par ganger i samme type antrekk var det en av de ansatte som kom bort til meg og sa at jeg var for lettkledd, og at det kunne være støtende for andre og at jeg måtte kle på meg, sier Karlstad til MinMote.

– Jeg følte meg ganske liten og at jeg hadde gjort noe galt. Jeg gikk rett for å kjøpe meg nye klær, sier hun videre om opplevelsen hun opplevde som ubehagelig.

Savner tydelige regler

Karlstad savner tydeligere regler for hva slags treningstøy man kan trene i, skriver hun på bloggen sin.

I går kom jeg tilbake på trening, da hadde jeg kjøpt meg nye topper, som jeg så meg nødt til da jeg ikke eier mange lange overdeler. Da observerte jeg en jente som tilsynelatende så ut som hun var sammen med en som jobbet der, om ikke var de veldig gode venner som sto å klemte. Hun hadde på seg sports bh og tights og ingen sa noe, jeg merket jeg ble litt irritert. Ikke på de to men på at det var så  uklart hva reglene faktisk var. Jeg hadde tidligere blitt sendt en video av SATS sjefen på god morgen Norge som i sitt intervju sa reglene var litt tullete og at man kunne trene i slikt tøy om man følte seg vell.

Jeg ble rett og slett så forvirret at jeg tok en liten prat med de som var på jobb og ba de om  å forklare hva som var greit og ikke slik at jeg ikke møter på en slik beskjed igjen. De sa også at de synes man kunne trene i det tøyet jeg hadde. Synes med andre ord SATS må ta grep, det er 2019. La folk trene i det de ønsker så lenge det ikke går til ekstreme lengder, skriver hun.

– Åpen for tolkning

Marianne Orderud, kommunikasjonsansvarlig i SATS, forteller til MinMote at det er trivselsregelen som gjelder, men at den er åpen for tolkning.

– Vi har en trivselsregel som går på bekledning, men den er åpen for tolkning. Hva folk oppfatter som støtende eller uhygienisk er forskjellig. Det er derfor vanskelig å sette tydelige og helt konkrete regler på hva som er lov og ikke er lov, forklarer hun.

«Medlemmet må vise hensyn til andre. Bar overkropp eller bekledning som kan være støtende, er ikke tillatt på SATS», heter det i SATS trivselsregel.

Kommentarer til denne saken