Snuhavnskam og valg

Av
DEL

Hvert år kåres årets ord. Det kan være nyord eller ord av nyere dato som har preget året, og som ønskes fremhevet.

Forslag til nytt ord: Snuhavnskam.

Kanskje et ord spesielt for Porsanger, men jeg er sikker på at folk i Norge vil forstå ordet ved å sette seg inn i skandalen Porsanger Høyre og Porsanger Arbeiderparti har påført folk i kommunen. Det er helt klart Høyre og Ap som har ansvar for denne skandalen. De har påført kommunens befolkning en utgift på over 60 millioner kroner.

Aina Borch (Ap) er rimelig avslappet når Finnmark Dagblad (28. august, side 6) antyder at hennes dager som ordfører er talte. Hvorfor? Svaret får vi på side 7 i samme avis. Hun utelukker ikke et samarbeid med Høyre. Er jeg overrasket? NEI, selvfølgelig ikke.

For fire år siden skrev jeg at Aina Borch (Ap), Kjetil Hanssen (Ap) og Knut Roger Hanssen (H) allerede har hatt samtaler, der de ble enige om å danne en storkoalisjon i Porsanger.

Tenker at sentrale politikere i Ap og Høyre også i år har en plan. Jeg blir ikke overrasket dersom så er tilfelle. Aina Borch (Ap) er avslappet når FD antyder at hennes dager som ordfører er talte. Hun er avslappet fordi hun vet at hun blir lønnet ordfører, eller lønnet varaordfører, dersom Høyre og Ap får flertall og inngår et samarbeid. Jeg tror de har planer om frikjøp av politiker som varaordfører.

For fire år siden skrev jeg også at dersom Høyre, alene eller sammen med andre, får fortsette å styre i Porsanger etter valget så vil distriktene i Porsanger etter hvert bli lagt øde. Dette mener jeg fortsatt er reelt, og fortsatt er det viktig at velgerne blir gjort klar over dette.

Jonas Nymo sier i reportasjen i FD 28. august at vi vil forhandle med dem som vil gi oss mest Høyre-politikk. Javel – det betyr at dersom Høyre får makta i Porsanger så blir distriktene, på sikt, lagt øde. Høyres politikk det siste ti-året har vært å legge ned distriktene. Sann mine ord – de kommer til å fortsette denne politikken.

Aina Borch sier i intervjuet med FD at Ap sågar kan samarbeide med Fremskrittspartiet. Kjære velgere – merk dere dette. Men ... egentlig er det kanskje ikke så merkelig. Høyre har jo blitt et Fremskrittspartiet-light og Arbeiderpartiet har blitt et Høyre-light.

Derfor vil en stemme til Porsanger Arbeiderparti bety det samme som en stemme til Porsanger Høyre, og motsatt. Snuhavnsaken er et bevis for dette. Arbeiderpartiet har fortsatt den famøse behandlingen av saken som de overtok fra Høyre.

Til slutt vil jeg oppfordre alle velgere til å stille spørsmål til arbeiderparti- og høyrepolitikere, og da spesielt til arbeiderparti- og høyrepolitikere på valg-stand. Still spørsmål om de føler/ikke føler snuhavnskam.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags