Smitte påvist i Nordkapp: Pasient innlagt på sykehus

Personen har ikke vært i utlandet.

DEL

Lørdag formiddag informerer Nordkapp kommune at en av deres innbyggere har fått påvist koronasmitte. De har fått meldingen fra Hammerfest sykehus, der pasienten har vært innlagt og blitt testet.

– Den umiddelbare reaksjonen er bekymring for tilstanden til den syke, samt medfølelse med familie og venner og alle andre som er redde for hva dette kan innebære sier ordfører Jan Olsen i en pressemelding.

I pressemeldingen går det fram at det fredag kveld ble avklart hvilket helsepersonell som har vært i kontakt med pasienten. De er nå i hjemmekarantene. Videre kartlegger sykehuset og kommunen i fellesskap øvrige nærkontakter.

Må ta ansvar

Kommunen opplyser at pasienten ikke har vært i utlandet, og sier det underbygger behovet for å følge rådene fra Folkehelseinstituttet.

– Alle må være sitt ansvar bevisst: Hold avstand og gjør dine grep for å unngå smitte. Det er godt for deg og det er godt for alle andre. Vi må forvente flere syke i tida som kommer. Vi ønsker å skjerme sårbare grupper, og unngå at for mange blir syke samtidig, slik at vi har et helsevesen som klarer å behandle de som trenger det, uttaler ordføreren i pressemeldingen.

Kommunen informerer om at det er tilrettelagt et eget rom på helsesenteret som skal benyttes til prøvetaking for koronamistanke. Så langt er det tatt 22 tester i Nordkapp, og ingen av dem har vært positive.

Har smitterom

Det er også etablert et smitterom på helsesenteret, som kan utvides dersom det skulle bli behov.

– Det er ytterligere lagt til rette for frigjøring av en hel avdeling om de skulle bli behov for et større antall plasser. Smitteavdelingen kan iverksettes på meget kort varsel, heter det i pressemeldingen.

I tillegg går helsearbeiderne i en turnus som gjør at så få som mulig må i karantene samtidig ved eventuell smittepåvisning og nærkontakt.

Artikkeltags