Det var onsdag politiet sendte ut en pressemelding om at de ville starte søk etter savnende Abdullahi Dayib Mohamud ved Vår Energi Arena overfor det gamle Drikkevannet like ved Felt 4 på Prærien. Daglig leder Steve Sivertsen i Vår Energi Arena bekrefter at han har vært i kontakt med politiet før de startet sine søk etter den savnende mannen.

– Dette er forferdelig trasig sak. Jeg ble sjokkert da jeg hørte at politiet skulle lete ved siden av hallen, sier Steve Sivertsen.

Flyttet teltet

– Hvordan har kontakten med politiet vært?

– Politiet har informert meg om at de skulle starte letingen etter den savnede mannen. Det er den informasjonen jeg sitter på, sier Steve Sivertsen.

– Frykter du at politiet også må starte graving inne i hallen?

– Jeg har ikke peiling på om politiet tenker i slike baner. Det må i så fall politiet svare på. Politiet har jo kartlagt hvor de skal grave. Vi må huske at det er 10.000 kvadratmeter der oppe. Jeg håper jo at de ikke må inn i hallen. Da blir det jo en annen vinkling av saken, sier Steve Sivertsen.

Da iFinnmark var ved hallen klokken 10.30 torsdag formiddag hadde politiet flyttet det hvite teltet som de satt opp onsdag litt nærmere hallen. Etter det avisen kunne se var teltet flyttet noen meter nærmere veggen inn mot fjellet.

– Vi starter letingen om en stund, opplyste politiet på stedet rundt klokken 10.30.

Saken fortsetter under bildet.

Mottatt en rekke tips

Etterforskningen har pågått siden han forsvant og den siste sikre observasjonen var 18. desember 2020, altså for snart to år siden.

Politiet har gjennom etterforskningen mottatt en rekke tips om hva som kan ha skjedd ham og har mottatt informasjon om mulige observasjoner både lokalt i Hammerfest, i Alta, og i Oslo.

– Alle opplysningene vi har mottatt er vurdert og undersøkt. Noen opplysninger har vært mer interessante enn andre. Politiet har på bakgrunn av informasjonen vi har mottatt besluttet å undersøke om det ligger noe i bakken på et spesifikt område rundt en nyoppført idrettshall i Hammerfest. Vi kan ikke være sikre på det, men kan heller ikke leve med uvissheten om han ligger der. Derfor har vi tatt en beslutning om å grave her, opplyser leder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen.

– Kriminell handling

Politiets hovedhypotese er at Abdullahi Dayib Mohamud har vært utsatt for en kriminell handling som er forsøkt skjult. Denne hypotesen har vært en av flere hypoteser helt siden han ble meldt savnet av familien 6. januar 2021.

Hvor lenge gravingen vil pågå er avhengig av hvorvidt det gjøres funn som kan knyttes til den savnede eller etterforskningen av den. Undersøkelsene vil ikke påvirke bruk av hallen, kun området utendørs.

– Saken har høy prioritet i politiet. Det er viktig for de pårørende, for lokalsamfunnet og for politiet å komme til bunns i denne saken. De pårørende er informert om søket.