Gå til sidens hovedinnhold

Skruppelløs grådighet, blottet for empati

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Om det skulle falle seg slik, fyller jeg 71 år om litt over en måned.

De siste årene har jeg sittet hjemme hele året og hatt «hjemmesoning». Alt av sosialt samvær med venner og bekjente er fjerne minner. Nå, de siste dagene har jeg vært hos hhv. sykepleier, lege, og på sykehus hele fem ganger. Tortur for meg.

To ganger parkerte jeg ved bowlinghallen da jeg skulle til all.med. på senteret. Fant ikke parkering nærmere. Det er kanskje bare 70-80 meter å gå. På denne korte distansen måtte jeg stoppe 2–3 ganger for å få tilbake pusten, som var hivende. Flere handikapparkeringsplasser utenfor all.med. sto tomme. Vel, klarer du å krype, er du ikke kvalifisert til å inneha et handikapparkeringsbevis.

Hjemme blir jeg fryktelig kortpustet av å gå 7–8 meter for å pisse, og tilbake til «cella» min, sofaen. Verkende hofte og rygg gjør at jeg ikke lenger orker å gå 7–8 meter til kjøkkenet for å smøre et par brødskiver, den «velsigna kjerringa» ordner dette før hun går på jobb.

Jeg rader opp plager som verkende føtter, særlig venstre fot og legg er mye blå (røykebein) Knær verker ved gange. Jeg har langt fremskreden kols, med svært redusert lungekapasitet. Har astma og diabetes. På all.med. ble jeg målt til å være 1,72 m. høy. Som ung var jeg 1,77. 5 cm er borte pga. krokete, verkende rygg. Slitasje i hoftekulene gjør verking ved gange. Må stoppe opp ved selv kort gange. (20-30 meter).

Ved sykehusbesøket tok jeg taxi begge veier, tur/retur Forsøl. Orket ikke tanken på å gå fra bilparkeringen og ned for å hente parkeringslapp, gå opp til bilen med lappen og så ned igjen til sykehusets inngang. Det kostet kr 260,- hver vei.

For noen år siden søkte jeg parkeringsnemnda om å få parkeringsbevis for handikapparkering. Jeg fikk blankt avslag. Hovedargumentet for avslaget var at jeg kunne bruke telefonapp til å betale for parkeringen! Hæ?

Jeg pleide å sitte på kafé QA med venner om formiddagene, det er det helt slutt med. For; utallige ganger har jeg kjørt 22 km bomtur, Forsøl/byen, tur, retur. Ingen ledige parkeringsplasser nær kafeen.

Hva hjelper det da å betale med app?

Kommentarer til denne saken