Ingen søk i Tamokdalen mandag

SØK: Et Bell-helikopter fra Forsvaret letter i Tamokdalen fredag. Søndag ble det besluttet å gjenoppta letingen etter de fire antatt omkomne personene, men søket måtte avbrytes på grunn av været.

SØK: Et Bell-helikopter fra Forsvaret letter i Tamokdalen fredag. Søndag ble det besluttet å gjenoppta letingen etter de fire antatt omkomne personene, men søket måtte avbrytes på grunn av været. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Været hindrer søk etter de fire antatt omkomne i snøskredet på Blåbærfjellet.

DEL

(Nordlys) På grunn av værforholdene blir det ikke søk etter de fire antatt omkomne personene i Tamokdalen mandag.

Det melder operasjonssentralen i Troms politidistrikt like etter klokken ni mandag morgen.

Avbrutte søk

Så langt har alle forsøk på å sette av redningsmannskap ved skredet, blitt avbrutt på grunn av været og faren for ytterligere skred. Helikoptersøk har gitt utslag på to skredsøkere i området, som ligger på over 1000 meters høyde.

I helgen ble det vurdert som usannsynlig at det ville være mulig med nye søk mandag. Tirsdag kan det imidlertid være en åpning, da det er ventet mindre vind. Onsdag vil forhåpentligvis også snøbygene lette.

Møte mandag

– Kanskje kan det være noen åpninger tirsdag, men onsdag virker mest lovende, sa Rafael Escobar Løvdahl, vakthavende statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, til Nordlys søndag.

Mandag møtes de mange aktørene som er involvert i søket, for å planlegge den videre innsatsen i fjellet.

Tre finske menn og en svensk kvinne har vært savnet på Blåbærfjellet siden onsdag i forrige uke. Ifølge varslingstjenesten varsom.no er det ennå høy snøskredfare – faregrad tre – i Tamokdalen.

Artikkeltags