Skolestrukturen i Sør-Varanger: Høyres standpunkt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mye går bra på skolene i Sør-Varanger, og Sør-Varanger Høyre vil fortsatt ha fokus på læring, mestring og trivsel i trygge omgivelser. Kunnskap gir selvstendighet for den enkelte, velferd for lokalsamfunnet, og er noe av det viktigste vi kan gi våre barn for at de skal lykkes.

For at skolene fortsatt skal kunne levere det lovpålagte skoletilbudet elevene har krav på, må skolestrukturen endres. Med bakgrunn i den økonomiske omstillingssituasjonen Sør-Varanger kommune er i, er denne endringen nødvendig.

I juli ble Skogfoss skole lagt ned, men denne besparelsen alene er ikke nok. Sør-Varanger Høyre vil ha en ansvarlig skolestruktur. Med en ansvarlig skolestruktur mener vi at det er helt nødvendig å legge ned Jardfjord skole og Bøkfjord skole. Dette gjør vi ikke fordi vi har lyst, men fordi det er tvingende nødvendig ut fra de økonomiske ressursene vi alle må forholde oss til.

Sør-Varanger Høyre er fullstendig klar over at dette byr på utfordringer for elevene og familiene deres, ikke minst når det gjelder transport, og dette vil bli krevende i en omstillingsfase. Samtidig vet vi at skolebuss ikke er helt uvanlig i Norge.

Økonomiske ressurser skal fordeles. Beholdes alle distriktsskolene blir det færre ressurser på hver elev. Har vi råd til det?

Godt valg.

Runar Nergaard og Eilif Johannesen

Runar Nergaard

Listekandidat Sør-Varanger Høyre


Eilif Johannesen

Ordførerkandidat Sør-Varanger HøyreSkriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags