«Nytt» skoletilbud lanseres i dag

RELANSERER LOSA: SVs Johnny Ingebrigtsen.

RELANSERER LOSA: SVs Johnny Ingebrigtsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et nytt tilbud innenfor LOSA – desentralisert videregående skoletilbud – Dlanseres i dag. Dersom minst 7 søker, blir tilbudet opprettet.

DEL

Det er snakk om et nytt tilbud innen studiespesialisering, de gamle teoretiske gymnasfagene.

Det avslører fylkesråd Johnny Ingebrigtsen (SV) overfor iFinnmark.

– Det skjer etter et stort press fra foreldre i distrikts-Finnmark og flere ordførere, som ønsker at ungdommene skal få kunne ta det første året på videregående hjemme, og slippe å reise bort på hybel for å gå på skole, sier Johnny Ingebrigtsen.

Han sier han har gått flere runder med politisk nivå, og administrasjonen, og fått flertall for at tilbudet skal opprettes, og avklart at det finnes penger til dette.

– Den eneste forutsetningen er at det er nok ungdommer som søker, for at vi skal kunne opprette tilbudet, sier Ingebrigtsen.

Og han legger til at minst 7 elever må søke, for at tilbudet opprettes.

Elevene kan søke på den vanlige portalen der de søker om plass på videregående skole. Ingebrigtsen sier at LOSA-tilbudet vil komme inn på portalen i løpet av i dag, fredag.

LOSA er forkortelse for «Lokal Opplæring i Samarbeid med Arbeidslivet», og har vært et opplæringsprosjekt i Finnmark med tilbud for elever på VG1 som ønsker å ta første år på videregåendeskole i sin hjemkommune. Skolen har blitt drevet av Nordkapp maritime fagskole og videregåendeskole i Honningsvåg i samarbeid med vertskommunene. I Finnmark har det vært et slikt tilbud i åtte kommuner: Loppa, Måsøy, Lebesby,Gamvik, Berlevåg, Båtsfjord, Tana og Hasvik.

Artikkeltags