Stafett-Krogh lekte med Sveriges Halfvarsson

Ulricehamn, Sverige 20170122.
Finn Hågen Krogh spurtslår sveriges Calle Halfvarsson og Canadas Len Valjas under herrenes 4x7,5 km stafett i verdenscupen i langrenn i under søndagens verdenscupstafett for menn i svenske Ulricehamn.
Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

Ulricehamn, Sverige 20170122. Finn Hågen Krogh spurtslår sveriges Calle Halfvarsson og Canadas Len Valjas under herrenes 4x7,5 km stafett i verdenscupen i langrenn i under søndagens verdenscupstafett for menn i svenske Ulricehamn. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Finn Hågen Krogh spurtet ned Calle Halfvarsson og gikk Norge inn til seier under søndagens langrennsstafett i Ulricehamn.

DEL

Halfvarsson kom først ut på oppløpet i verdenscupstafetten, men der var han sjanseløs da Krogh giret om. Finnmarkingen akselererte klart best og vant sikkert akkurat som Krogh og Norge gjorde i stafetten i franske La Clusaz før jul.

– Jeg ga ham en meter rundt den siste svingen, men jeg kom i fin fart på oppløpet, sa Krogh til NRK.

– Jeg gikk en fin sving og fikk en drømmeavslutning. Det føles stort at vi vant, sa Krogh under den internasjonale pressekonferansen.

Surt

Halfvarsson gikk Sverige inn til 2.-plass med Canada noen små centimeter bak der igjen. Halfvarsson har sagt at det ikke spiller noen rolle hvem han møter av Northug eller Krogh, og så langt har han rett i det. Det er endt med spurttap uansett.

– Jeg er selvsagt ikke fornøyd. Jeg var ikke heldig i den siste svingen, og Finn kom ut i større fart. I dag holdt han lekestue. Du ser på TV-bildene at det var klasseforskjell, sa Halfvarsson.

Krogh har vist seg som en kruttsterk ankermann i Petter Northugs fravær. Selv uten den antatt raskeste på oppløpet har Norge vunnet de stafettene som har vært arrangert. En rask erstatter for Northug trengs også. Det er ikke blitt lettere å bli kvitt lag underveis i de siste årene. Til det er ofte løypene blitt for lette og enkle.

– Vi har vært heldige som har hatt gode ankermenn i Norge. I moderne langrenn er også det helt nødvendig å ha en god spurt. I denne løypa og på dette føret var det ikke mulig å gå ifra underveis. og da er det greit å ha en rask mann i spurten, sa landslagstrener Tor Arne Hetland til NTB.

– Det var artig å se hvordan Finn løste dette, fastslo Hetland.

Mange seirer

Simen Hegstad Krüger gikk førsteetappen for Norge. Deretter fulgte verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby. Sundby har vært med på 13 stafettseirer for Norge og nærmer seg Petter Northug, som har 14 seirer.

Anders Gløersen gikk tredjeetappen for Norge.

Norge var ikke med under verdenscupstafetten i Rybinsk i 2011, men bortsett fra det må man tilbake til november 2007 (Davos) for å finne en verdenscuppall i langrennsstafett uten norsk innslag.

Sykdom på Daniel Stock gjorde at Norge ikke maktet å stille noe 2.-lag på stafetten. 

(©NTB)

Artikkeltags