Onsdag ettermiddag ble dramatisk for folk med hus og hytter på Kråknes da et svært kvikkleireskred sendte «hele» neset på sjøen. Åtte boliger ble tatt, hvorav halvparten er fritidsboliger,samt en hund (det endte heldigvis godt. Les mer her) og en campingvogn for å nevne noe.

Ingen mennesker ble skadd, men det raser fremdeles i området torsdag. Politiet innført onsdag kveld ferdselsforbud i området fra Kjosen langs gamle E6 til Vengberga. Forbudet gjelder all ferdsel fram til 15:00 torsdag, men det vil trolig bli forlenget etter dagens befaring i området.

– Jeg regner med det vil forlenges ut dagen i alle fall. Det er satt opp sperrebånd og vi regner med folk respekterer forbudet. Jeg kan ikke tenke meg at noen vil gå ut på bruddkanten der. Vi så jo alle at det raste i bakgrunnen fremdeles da geologen til NVE ble intervjua på TV i går kveld. Det er ikke trygt, sier Lars Rune Hagen, operasjonsleder i Finnmark politidistrikt torsdag formiddag.

Kommunen melder at det er satt opp vakthold ved begge innfartsårene. De vil komme tilbake med mer informasjon til befolkningen etter krisemøte klokka 14:00.

– Sjøområdet er sikret ved at det er lagt lenser rundt området, og både Kystverket og Kystvakta tar del i oppryddingsarbeidet. Fylkesmannen er også involvert.

LES OGSÅ: Kjersti og søsteren var i dette huset i helga: – Glad det ikke skjedde mens vi var der

Kan rase i flere dager

Senioringeniør hos NVE, Anders Bjordal, sier de nå jobber med å kartlegge sjøbunnen i etterkant av skredet.

– Det er interessant og nyttig å se hvor rasmassene har tatt veien. Det er mye nyttig data vi henter ut derfra og vi kan lære mye av å se hvordan massen har oppført seg i møte med sjøen.

LES OGSÅ: NVE om raset: – Det er veldig sjelden de går, men når de går er de store og mektige

Bjordal skal ut sammen med kriseledelsen i kommunen og politiet på befaring i området. Han mener at det ikke er fare for bebyggelse i området, men er bekymra for gamle E6.

– Bolighuset som står der virker å stå på fjell, og selve bygningen bør være trygg. Veien til den er ikke trygg foreløpig, og så spørs det vel om de som holder til der vil tilbake. Det raste enda langs hele kanten i sent i går kveld, og vil trolig fortsette de neste dagene. Det er en naturlig avgrensning for hvor det kan rase med tanke på at det er fjell bak, men jeg er ikke sikker på om den gamle E6-en er bygd på fjell eller leire.