Gå til sidens hovedinnhold

Sammen vant de Offroad Finnmark – lørdag skal de måle krefter mot hverandre

Artikkelen er over 3 år gammel

Rakel Mortensdatter Birkeli og Hildegunn Gjertrud Hovdenak var suverene i dameklassen i OF300. Nå er de blant favorittene foran årets Skaidi Xtreme.

Det kommer til å bli tøff konkurranse om pallplassene i både kvinne- og herreklassen i den 6. utgaven av Skaidi Xtreme. I kvinneklassen er det duket for noen spennende dueller. Rittarrangør Odd Peder Wang-Norderud tror at det skal litt til å vippe nederlandske Hielke Elferink av toppen av pallen. Team Rocky Mountain-syklisten vant i fjor, og må ta på seg favorittstemplet i år også.

Bak henne blir det en tøff duell mellom årets vinnerduo i kvinneklassen i OF300. Rakel Mortensdatter Birkeli som representerer Hammerfest sykkelklubb og Hildegunn Gjertrud Hovdenak slo en rekke herrelag i OF300, men på Skaidi skal de konkurrere.

– Vi håper å se Rakel på pallen på lørdag, og det skal bli artig å se henne og Hildegunn sykle mot hverandre, forteller Wang-Norderud, som legger til at det er flere andre syklister fra Finnmark som vil være med å sette sitt preg på kvinneklassen i år.

– Det er flere kvinnelige syklister fra Alta som sykler fort, og ellers er det mange finnmarkinger som vil være med å kjempe om gode plasseringer i år. Men det er Hilke som er den store favoritten.

 

Kommentarer til denne saken