Daniel Boberg Leirbakken fra Burfjord konkurrer mest i Finnmark, og han har vunnet alt han har stilt opp på i fylket på terrengsykkelfronten de siste årene. I år vant han herreklassen i OF300 for andre året på rad sammen med Kaj Helge Helgesen. På Skaidi skal de konkurrere mot hverandre. Skaidi Xtreme-generalen tror at Helgesen og Boberg Leirbakken sammen med hammerfestingen Bjørnar Aronsen kan være med å gi søringene og utlendingene kamp om de øverste plassene på den 41 km lange distansen på lørdag.

– Nå får vi se Daniel, Bjørnar og Kaj Helge på sin hjemmebane mot proffene. De kan blande seg inn i topp ti, og på pallen om de har marginene på sin side. I tillegg blir det en kamp om å bli beste syklist fra Finnmark. Det ligger litt prestisje i det også, sier Wang-Norderud som selv har markert seg på sykkelsetet, og kan nok også bli en syklist å holde et øye med på lørdag.

Favoritt

Odd Peder Wang-Norderud er svært fornøyd med at de har med mange av elitesyklistene i Norge på startstreken i år.

– Det er det desidert sterkeste topp-ti-feltet vi har hatt med noen gang. Vi har de norske profflagene Swix og Team Trek Mesterhus med i år, men det er Lars Granberg som er årets favoritt. Han vant Ultrabirken i år, og han kommer dermed med gode bein til Skaidi, sier terrengsykkelrittarrangøren, som legger til at Granberg også har to tredjeplasser fra Skaidi Xreme fra tidligere.

 

– Duellen fortsetter på Skaidi

I år har de norske lagene Swix og Trek Mesterhus kjempet om topplasseringer i Norgescupen. Wang-Norderud ser fram til den teamduellen i sesongavslutningen på Skaidi på lørdag.

– De to lagene har dominert Norgescupen i år, og Trek Mesterhus-laget kommer med fire syklister, mens Swix kommer med to. Så det er moro at duellen fortsetter på Skaidi, forteller Odd Peder Wang-Norderud.

Publikumsvennlig

I år har Skaidi Xtreme også lagt opp til at publikum skal få se syklistene og duellene flere ganger fra målområdet på Skaidi.

– Den lengste utgaven har fire runder, og dermed kommer de oftere inn i målområdet enn tidligere. Det gjør rittet mer kompakt enn noen gang, for vi ønsker å tilrettelegge rittet for både syklister og publikum, opplyser rittarrangøren.