Gå til sidens hovedinnhold

Sju hus uten vann: – Var i orden i går, men dette rår vi dessverre ikke over

Artikkelen er over 2 år gammel

Det sier leder for kommunalteknikk og beredskap i Porsanger, Tom Jøran Olsen.

Lørdag var alt i orden, men søndag er det på nytt lekkasje i Nordlysveien i Lakselv. Dermed er sju husstander uten vann, forteller Olsen.

– Jeg har akkurat fått en telefon og snakket med karene. Ledninga har sprunget lekk igjen, og de står uten vann i det strekket. Det er syv hus uten vann for øyeblikket. Ledninga bærer preg av tidens tann. Mest sannsynlig setter vi i gang i morgen tidlig med å renovere hele strekket, sier lederen for kommunalteknikk og beredskap.

– Kanskje fra 60-tallet

Ledninga er kanskje fra 60-tallet, sier han videre.

– Når man tetter en lekkasje, så øker presset på ledninga og den sprenges ut på neste strekk. Trykket øker til slutt så eksploderer det bare. Den er så gammel denne ledninga at den er moden for utskifting. Levetiden er oppbrukt. Jeg mener det var snakk om at den er fra 60-tallet.

LES OGSÅ: Gate i Lakselv kan bli helt uten vann til mandag: Asbest i ledningsnettet som er lekk

I går var alt i orden, forteller han videre.

– Det var i orden i går, men sånne ting rår vi dessverre ikke over. Sånn er det med drift, man vet aldri hva som kommer rundt neste sving. Vi må snu oss om og gjøre situasjonen best mulig for dem som bor der.

 

– Midlertidig vannforsyning

Mandag blir de å ha møte om saken, og blir å fikse midlertidig vannforsyning til de sju husene, forteller Olsen.

– Vi har et møte i morgen tidlig. Hele driftsseksjonen møter entreprenør og setter i gang med å grave ny ledning i området og på det aktuelle strekket. Vi gir husene en midlertidig vannforsyning imens vi jobber på strekket. Det blir full trøkk på prosjektet i morgen, sier han.

Det var fredag iFinnmark meldte om lekkasjen i Nordlysveien i Lakselv, og at husstandene kunne bli uten vann til mandag.

 

Kommentarer til denne saken