Direktør i Sjømatrådet skal lære språk i ett år - får 1,9 mill. i lønn

People cool off at the Mediterranean Sea on a beach on a hot summer day in Malaga, southern Spain, July 3, 2016. REUTERS/Jon Nazca

People cool off at the Mediterranean Sea on a beach on a hot summer day in Malaga, southern Spain, July 3, 2016. REUTERS/Jon Nazca Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Terje Martiniussen slipper å ta studielån når han skal lære spansk i Malaga.

DEL

Avtroppende administrerende direktør i Norges sjømatsråd, Terje Martiniussen, får nesten to millioner kroner i lønn for å studere spansk i ett år.

Det var IntraFish som først omtalte saken som det senere ble skrevet om i VG

Skal studere spansk i Malaga

– Ja, jeg skal studere spansk i Malaga. Det er nytt for meg, så jeg skal rett og slett sette meg på skolebenken med blanke ark, sier Martinussen til IntraFish.

I følge VG vil han han i tillegg til full lønn vil få dekket reise-, studie,- og oppholdskostnader.

Det blir ingen liten totalsum ettersom Martiniussen hadde en lønn på 1.860.000 kroner i 2015 mens samlet godtgjørelse var på 1.906.000 kroner.

Hovedpersonen selv avslår å kommentere de lukrative betingelsene til avisen.

Denne saken ble først publisert på Nordlys.

Vil unngå slike avtaler i fremtiden

Styreleder i Norges sjømatsråd, Marianne E. Johnsen, sier at spesialavtalen med Martinussen ble inngått før hun ble styreleder. Dermed er hun ikke bekjent med avtalen og dens forhandlingsprosess.

Hun er likevel klar på at man ikke vil tillate nye lignende pakkeløsninger.

– Det er ikke aktuelt for oss å inngå denne typen avtaler for fremtiden. Jeg er av den oppfatning av denne type ordninger ikke alltid kommer heldig ut. Jeg har mer tro på rene avtaler og ikke spesialavtaler, sier Johnsen til VG.

Martinussen vil fortsatt være ansatt i Norges sjømatråd mens han studerer, men hvilken stilling han skal tilbake til etter studiene er ikke kjent, skriver avisen.

Artikkeltags