Gå til sidens hovedinnhold

Sensuren blir brukt rått og kynisk av Sør-Varanger Avis

Artikkelen er over 2 år gammel

- SVA og andre snakker sin egen kommune nedom og hjem ved å si nei takk til nærmere 700 arbeidsplasser, skriver Jan-Henrik Fredriksen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Over en tre-fireukers periode har Sør-Varanger Avis (SVA) brukt store ressurser på å fremsnakke underjordisk drift i Bjørnevatn. Avisa har brukt alt fra tidligere ansatte i Sør-Varanger kommune, som under kommunens regime innstilte på dagbrudd, og alle politikere som støtter avisasi syn om underjordisk drift, for øvrig en avis hvor journalister var sentrale deltagere i de statlige høringsinnspillene vedrørende tillatelse til drift eller ingen tillatelse, og således er blitt hørt.

Sør-Varanger Avis svarer på kritikken nederst i saken.

Det ser ut som at alle som er uenig med SVAs syn blir underkastet enhver form for sensur, hvor leder krever forklaringer og utdypninger på mitt innlegg. Tiden for å stå skolerett for en eller annen øvrighet er definitivt forbi, og jeg formoder at det fortsatt er legalt å kunne ha politiske meninger i et demokrati. For øvrig et innlegg som pr. dags dato ikke har kommet på trykk.

SVA må jo gjerne forholde seg fritt til å mene/synse hva de vil, men når avisa så entydig tar til orde for en drift som ingen interessenter ønsker å investere i, så bør jo SVA regne med at noen faktisk tør å forsvare kommunestyrets flertallsvedtak: Ja takk til dagbrudd i Bjørnevatn, for øvrig et ganske klart vedtak. For SVA og andre snakker sin egen kommune nedom og hjem ved å si nei takk til nærmere 700 arbeidsplasser.

Her er innlegget:

Midt i Hundremeterskogen.

Ja takk, begge deler, sa Ole Brum! Man skulle tro at både Sør-Varanger Avis og Senterpartiets Kurt Wikan enten har tilbragt for lang tid i Hundremeterskogen eller rett og slett befinner seg på en helt egen planet. Det er lov å drømme, gjerne store, gode drømmer om hvordan Sør-Varanger samfunnet vil/skal se ut i en fremtid, men som en ansvarlig lokalavis og ordførerkandidat bør man forholde seg til realiteter, og realitetene i dag er at: Ingen interessenter ser for seg muligheten til å investere i underjordisk drift i gruvene i Bjørnevatn. Dette betyr i klartekst at både Sør-Varanger Avis i sin oppfølging av drift i gruvene og Senterpartiets Kurt Wikan med sine politiske meninger, ikke ønsker nærmere 700 arbeidsplasser (med ringvirkninger) knyttet opp til dagbrudd i Bjørnevatn. Ja takk, begge deler er i realiteten et nei til gruvedrift med de prisene som er på jernmalm i verdensmarkedet i dag.

Enhver forstår at det er minussider ved en gruvedrift, men tross alt så vil et fremtidig dagbrudd i all hovedsak forholde seg til et område hvor det har vært gruvedrift i over hundre år. Slik at utgangspunktet langt ifra er det verste med tanke på miljø og natur. Så er det jo lov å hevde at en gruvedrift på 25 til 40 år er kortsiktig (for evig tid kan jo ingen garantere), men noen burde tenke på hvordan vi som kommune skal kunne løse våre utfordringer innen eldreomsorg, skolestruktur, ungdom og barnepsykiatri, samt at kommunen per dags dato sliter blytungt med sin økonomi, og vil slite enda verre hvis vi går glipp av nærmere 700 arbeidsplasser.

At SP og SV i utgangspunktet er imot alle forslag som ikke kommer fra dem, bør ikke overraske noen, der i gården skal alt treneres, omkamp på omkamp med det resultatet at enhver utvikling av samfunnet nødvendigvis vil stoppe opp. Jeg tror vi alle er glade i gode liv, sunt miljø og frisk luft, men vi må aldri glemme at i et lokalsamfunn så er det bunnlinjen som teller, og bunnlinjen for oss som for de fleste andre kommuner, er næringsliv og arbeidsplasser.

Avslutningsvis så finner jeg det svært merkelig at Sør-Varanger Avis ikke har oppfattet at det store flertallet av kommunestyret sa et klart ja til videre dagbrudd, og at man som lokalavis burde kunne klare å forholde seg til sitt eget lokaldemokrati, fremfor egeninteresser til ansatte journalister. Ønsker journalistene å fremme egen sak, så kan de jo stille med egen liste til kommunevalget til høsten under slagordet «Ja takk, begge deler»!

Nei takk til 700 arbeidsplasser i Bjørnevatn.

Kommentarer til denne saken