Artikkelen oppdateres

Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge melder at to personer ble kullosforgiftet på en hytte tirsdag morgen klokken 07:30. Sea King ble kalt inn i redningsoppdraget. Samtidig rykket også Redningsselskapets fartøy «Vekteren» ut til stedet og hadde med seg lokalt ambulansepersonell.

Fraktet til sykehus

Redningsleder hos HRS, Håkon Kjøllmoen, roser innsatsen fra Sea King Banak og Vekteren. Han forteller at Sea King landet cirka 200 meter fra den aktuelle hytten, en relativ lang strekning for redningspersonell å jobbe ut fra.

– Sea King sier at «Vekteren» kjørte båten helt opp i fjæresteinene. De viste tydelig iver for det de driver med: Gir maksimal bistand, sier Kjøllmoen.

Da var de flere om å hjelpe de to personene som måtte fraktes til Hammerfest sykehus.

– Det var et godt eksempel på samhandling. Det er viktig å fortelle slike historier også, sier Kjøllmoen.

Båret om bord i helikopteret

Leder for Alta Sjøredningskorps, Tor Arne Wilhelmsen, var båtfører på RS 145 «Vekteren» under oppdraget.

– Vi hadde med oss ambulansepersonell ut, og Sea King ankom noen minutter før oss. Mannskapet vårt og ambulansepersonellet bar de involverte til helikopteret, da det ble avgjort at de ville ha de til sykehuset fort. Her fungerte samvirket veldig bra, og det er godt å se, sier han.

Ukjent årsak

Kommunikasjonssjef hos Finnmarkssykehuset HF, Eirik Palm, opplyser at pasientene er innlagt på sykehus og mottar behandling.

– Tilstanden betegnes som stabil, sier han.

Årsaken til kullosforgiftningen er ukjent for HRS. Politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt har ingen opplysninger om hendelsen.