Sea King kom til unnsetning i redningsaksjon: – Har plukket opp syklisten

DEL

En person syklet seg bort på vidda mellom Alta og Porsanger og fant ikke fram i mørket. Politiet iverksatte derfor en leteaksjon mandag kveld.

– HRS har sendt Sea King mot stedet. Røde Kors og reinpolitiet er også på tur mot den savnede. Vi har telefonisk kontakt med personen, skrev politiet på Twitter.

Kalt ut

Politiets operasjonsleder Stein Kristian Hansen opplyser at syklisten hadde brukt for langt tid på den planlagte etappen, og at mørket innhentet han.

– Han klarer ikke å finne fram. Han har ikke lys og det begynner å bli kaldt. Men han er ved godt mot og håper Sea King finner fram til han slik at han kommer hjem, sa Hansen på et tidlig tidspunkt i aksjonen.

Politiet sendte i tillegg til Sea King også bakkestyrker mot mannen, i tilfelle redningshelikopteret ikke skulle nå fram eller finner personen.

Fant mannen

Redningsleder hos Hovedredningssentralen (HRS) Sten-Rune Nikolaisen forhåndsmeldte at Sea King skulle være fremme ved den oppgitte posisjonen klokken 19:30. Da helikopteret kom fram til området, fikk de problemer med å ta seg ned til mannen.

– Sea King har møtt på noen skyer. De må ha fri sikt for å kunne fly så lavt. De prøver seg på en annen vinkel. Vi har også bakkepersonell på tur innover med ATV-er, men de kan bruke ennå en halvannen time eller to før de er der. Vi håper helikopteret finner vei gjennom der, sa politiets operasjonsleder Hansen like før klokken 20.

Ikke lenge etter, og litt før klokken ni på kvelden, kunne politiet melde at Sea King hadde plukket opp syklisten.

– Sea King fra Banak har plukket opp syklisten og er på tur til Banak, skriver politiet på Twitter.


Artikkeltags