(BA): Onsdag kveld dumpet det inn et tipsbilde av et kjent ansikt i BAs innboks. Det var av Conan O'Brien, den velkjente talkshowverten og komikeren fra USA.

Der satt han på et SAS-fly på vei fra Oslo til Bergen. Og ved siden av ham satt Karsten Sprenger fra Nyborg i Åsane.

– Det var en morsom opplevelse, sier Sprenger til BA.

O'Brien er mest kjent for talkshowet «Conan», som han laget frem til 2021. Han har tidligere blant annet skrevet manus for Saturday Night Live.

Bergenseren forteller at flere av passasjerene la merke til komikeren allerede ved gaten.

– Han gikk først inn på flyet sammen med resten av de han reiste med, og så fikk vi gå inn.

Snakket om Bergen

Så fikk Sprenger seg enda en overraskelse.

– Jeg trodde han kom til å sitte sammen med dem, men da jeg fant setet mitt, oppdaget jeg at jeg satt ved siden av ham. Med ett sete mellom oss.

Det skal raskt ha blitt god stemning i seteraden, og bergenseren forteller at han innledet til samtale med å spørre om O'Brien reiste privat eller var på jobb.

– Da svarte han at han holder på med en TV-spesial hvor han skal møte én person i Bergen og én i Lofoten. Han var ganske snakkesalig og lurte på alt om nordmenn. Om kulturen vår og om hva vi pleide å spise. Han var veldig hyggelig.

Sprenger forteller at han anbefalte humorkongen å spise på Michelin-restauranten Bare. Deretter skal de ha utvekslet noen ord om familie, og om alt regnet i Bergen.

– Han snakket varmt om Norge. Men han hadde aldri vært i Bergen før. Nå skulle han møte kamerafolkene sine i Bergen og bli her i to-tre dager, forklarer BA-tipseren, som har sett det meste fra O'Brien på TV.

– Han virket veldig avslappet og jordnær.

BT omtalte saken først.