Overfor Bloomberg tuller administrerende direktør Scott Wine i Polaris Industries Inc. om at han ikke har lyst til å starte produksjonen av snøscootere i gloheite Mexico.

I landets hovedstad, Mexico by, er det lørdag 27 varmegrader. Altså ikke noe vær til å kjøre snøscooter i.

Men tross humoren til direktøren, kan det bli en realitet likevel, dersom president Donald Trump (R) gjør alvor av å øke importtollen på kinesiske varer fra 10 prosent til 25 prosent.

Til Bloomberg forteller Wine at denne økningen i tollkostnader betyr at selskapets tollkostnader vil øke fra 80 millioner dollar til nærmere 200 millioner dollar i år.

Wine forteller at investorene i selskapet kjeftet på ham, da han i 2014 bygde en fabrikk i Alabama, i stedet for å se til lavere betalte arbeidere i Mexico.

BRP Inc., som lager Ski-Doo-scootere, lager sine produkter i Canada, og nettopp Mexico. Dermed betaler de ikke den samme importtollen.

– De betaler ikke toll, og det gjør jeg. Det er galskap. Jeg betaler toll fordi jeg ansetter amerikanere og har investert i amerikanske fabrikker sier Wine til Bloomberg.

Polaris har i dag fabrikker i delstatene Ohio, Wisconsin, Minnesota, og tidligere nevnte Alabama.

Arbeidsplasser på de fabrikkene kan nå stå i fare, dersom scooterprodusenten ikke slipper unna den foreslåtte importtollen på varer fra Kina.

– Om vi ikke slipper unna må vi vurdere å flytte noen av arbeidsplassene til Mexico. Det er ikke mitt ønske å flytte jobber ut av USA. Vi har bra ansatte her og vi lager bra kjøretøy her, sier han.

Les hele saken hos Bloomberg (på engelsk).