Trosten Andersen har hatt en veldig god sesong i sitt første profesjonelle år som scootercrosskjører. I det amerikanske mesterskapet ble hun nummer to sammenlagt og vant også alle heatene i den siste runden i USA. I helgen lå hun også godt an til en seier i kvinnenes verdensmesterskap, FIM Women’s Snowcross World Cup, i svenske Älvsbyn, men en kræsj etter fire runder ødela for vadsøværingen.

– Jeg hadde VM-tittelen i min hule hånd, men en tipp gjorde at jeg ikke vant, sier Trosten Andersen, som slet både med en skade og en annerledes bane i helgen.

– Det var ikke så kjedelig å ikke vinne VM-tittelen i år. Jeg viser at jeg er med helt der framme, og jeg tok tippen med et smil, fortsetter scootercrossproffen.

LES OGSÅ: Moland gjentok EM-seieren på hjemmebane hos «Söta bror»

Bør ta det rolig

Vadsøværingen fikk påvist stressfraktur i hofta på grunn av overbelastning etter USA-sesongen.

– Jeg har hatt en beinhinnebetennelse som har blitt en stressfraktur, og jeg ble anbefalt å holde meg i ro i fire uker etter sesongen, men jeg har lyst til å kjøre sesongavslutningen i Levi og Påskecrossen. Men selv om jeg har lyst til å kjøre, bør jeg nok bruke hodet og ta det med ro, sier Andersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Ny kontrakt

Malene Trosten Andersen har ikke signert en ny kontrakt med Frattalone Racing, men hun er svært lysten på en ny USA-sesong.

– Ingen ting er spikret ennå, men jeg kommer til å ta en avgjørelse i løpet av måneden, forteller vadsøværingen, som uansett har begynt å tenke på kommende sesong.

– Jeg har lyst til å kjøre, og treneren min sørpå kommer oppover snart. Da skal vi spikre treningsprogrammet, for jeg skal være i enda bedre form foran neste sesong. Blant annet har jeg bestemt meg for å kjøre motocross til sommeren. Jeg har aldri kjørt det før, men er blitt anbefalt det av alle utenom pappa, forteller Malene Trosten Andersen.

LES OGSÅ: Con Vratsikidis kom helt fra Hellas for å gå skirenn: – I fjor ramlet jeg, men veldig komfortabelt, nesten sånn at jeg likte det