Altaværingen reiste rett fra siste løp i USA til Clash of Nations i USA. I Falun var det ingen som klarte å holde følge med finnmarkingen i Pro Stock-klassen. Moland var suveren, og vant alle heatene. Dermed kunne han innkassere sin andre seier på rad og sin tredje seier totalt i den svenske scootercrossfesten. Moland vant også i 2013.

– Det gjorde seg med en seier, sier Moland, som ikke har hatt marginene med seg i sin profesjonelle debutsesong i USA.

– Vi har hatt litt startproblemer med scooteren der borte, men på slutten har det gått bedre. Da gikk det mer positivt. Skal man konkurrere i toppen i Pro Lite-klassen i USA må man ha starten med seg, legge han til.

LES OGSÅ: Marius (22) skal kjøre mot Elias Ishoel, Aki Pihlaja og Petter Nårsa i Clash of Nations

Slo Ishoel

Hammerfestingen Marius Ulriksen kjørte i Pro Open-klassen. Ulriksen kjørte seg til finalen, og ble nummer 9. i finalen. Han fikk også den norske scootercrosstjerna, Elias Ishoel, bak seg. Ishoel var uheldig og falt av scooteren, og klarte ikke å ta igjen resten av feltet i finalen.

Adam Renheim vant finalen foran Aki Pihlaja og John Stenberg.

Skal forsvare EM-gullet

Allerede kommende helg er det et nytt stort løp som står på programmet i Sverige. VM- og EM-runden kjøres i Älvsbyn i helgen, og Martin Moland skal dermed forsvare EM-gullet han sikret seg på hjemmebane i 2016. Selv ønsker han ikke å innkassere et EM-gull på forhånd, selv om han knuste alle i generalprøven.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

– Jeg hadde ikke forventet å vinne i Falun, men det gikk veldig bra med senkede skuldre. Så nå er målet å gjenta suksessen i EM, for nå vet jeg i hvert fall hvor jeg selv ligger i forholdt til mange av de andre konkurrentene. Men mye kan skje under EM, forteller den regjerende europamesteren i scootercross.

Sponsormidler

Moland har planer om å reise over til USA kommende sesong, men er avhengig av eksterne sponsorer om det skal bli en realitet.

– For meg er det viktig å vinne EM-gull sponsormessig, for jeg satser på en ny sesong i USA, men det koster mye. Derfor er jeg avhengig av eksterne sponsorer, forteller Moland som kjørte for Frattalone Racing denne sesongen i USA.

– Det har vært en svært lærerik sesong, og jeg fikk mye ut av årets sesong.

NM

I utgangspunktet skulle Alta SSF være vertskap for NM i scootercross i år, men på grunn av laber interesse så valgte scooterforeningen i Alta å avlyse.

– Det er kjedelig at det ikke blir NM, men det hadde også vært trasig om det hadde blitt et NM om det hadde vært akkurat nok lag som hadde deltatt.