I 2016 sikret Martin Moland seg EM-tittelen på Kvenvikmoen i Alta i Pro Stock. I helgen gjentok scootercross-kjøreren bragden i svenske Älvsbyn. Moland var godt fornøyd med å beholde EM-tittelen han sikret seg på hjemmebane, men han kjenner fortsatt finalen i kroppen flere dager etter løpet.

– Jeg kom på andreplass i det første heatet, og vant det andre heatet. Han som jeg kjempet mot tippet i finaleheatet, så jeg hadde ikke trengt å vinne det, men man vil jo alltid vinne. Det er også artig å få den to år på rad, forteller Moland om EM-seieren.

LES OGSÅ: Gamsten ble avgjørende: – Han kommer til å bli kjempeviktig

Altaværingen måtte også takle litt andre utfordringer enn han er vant til fra denne USA-sesongen.

– Det var en veldig uvant bane. Det var en fartsbane med små kuler. Noe som krever en annen teknikk, for jeg er mer vant til kortere baner og hopp. I tillegg var heatene på 15 minutter, så kjenner løpet i kroppen over to dager etterpå.

Ole Hermann Sjøgren fra Hammerfest vant EM i 2015. Han ble nummer 7 i Älvsbyn.

– Ikke utladet

Martin Moland vant Clash of Nations forrige helg, og sikret seg EM-tittelen i helgen, og etter en lang sesong kjenner han at det skal bli godt med litt scootercrossferie snart.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

– Jeg er ikke utladet, men man kjenner man begynner å bli litt lei. Sesongen har vart i snart seks måneder, forteller altaværingen.

LES OGSÅ: Sjakklubb skal nå kjempe i norgestoppen: – Vi har talenter som har slått ut i full blomst

Hjelpemannskap

Sesongen er ikke helt over for Martin Moland. Han skal ikke kjøre i helgen, men neste helg er han invitert til å kjøre et løp i Kalix, og han har planer om å stille til start på den tradisjonsrike Påskecrossen i Karasjok.

– I helgen blir det rolig, men det kan hende jeg blir hjelpemann for Edvard (lillebroren red.anm.). Han skal kanskje kjøre SM-finalen i helgen, sier europamesteren.

LES OGSÅ: Her slet 141 løpere seg gjennom 90 km på ski: – Det var mange stive løpere som kom i mål

USA

Altaværingen håper å få finansieringen på plass slik at han får en ny sesong i USA. Frattalone Racing har ønsket han med videre, men det er noen økonomiske detaljer som må på plass før han kan planlegge kommende sesong.

– Jeg må ta en avgjørelse ganske snart. Oddsen for ganske god for at det blir en ny sesong, for jeg satser på å få ekstern støtte, avslutter Martin Moland.

  Her slet 141 løpere seg gjennom 90 km på ski: – Det var mange stive løpere som kom i mål