Det ble en strålende avslutning på sesongen for førsteårsproffen Malene Trosten Andersen fra Vadsø. Trosten Andersen har vært på pallen stort sett fra første runde i Duluth i sin amerikanske debutsesong. I sesongavslutningen i Lake Geneva var det ingen som klarte å holde følge med finnmarkingen. Hun kunne juble for seier i både «Nielsen's Snocross Grand Finale» og «ShowDown at Sundown» foran tusenvis av tilskuere. I tillegg vant hun den regionale finalen, som ble kjørt på fredag. Her var det et heat og en finale. Frattalone Racing-proffen var meget fornøyd med å avslutte sesongen med tre førsteplasser, seier i alle åtte heatene som hun kjørte i helgen.

– Endelig satt den. Først 1–1 i regional, så 1–1 og første pick i finalen i National, så endelig 1. plass, skrev Trosten Andersen på sin Facebook-side etter den første finaleseieren i Lage Geneva.

Foreldrene, Terje Andersen og Sissel Trosten, til Malene hadde også tatt turen over dammen for å få med seg sesongavslutningen.

– Vi er bare vanvittig stolt og imponert over ho og teamet hennes. Helt rått å stå på tribunen å høre publikum heie på ho å bare helt woooow, skriver pappa Terje Andersen etter datterens to seire.

2. plass

Selv om Trosten Andersen sikret seg sine første seire i det nasjonale mesterskapet i USA, så var det ikke noe hun kunne gjøre med svenske Elina Ohman i sammenlagtcupen. Svensken ble nummer to bak vadsøværingen i det siste løpet i Lake Geneva, men hun var foran henne i Amsoil Championship ammenlagt. Mesterskapet består av 16 runder.

Frattalone Racing-kjøreren ble nummer to sammenlagt. Trosten Andersen står med 639 poeng på 2. plass, mens Ohman fikk 690 poeng i mesterskapet.

Finale

Altaværingen Martin Moland og kjæresten til Malene Trosten Andersen kjører i Pro Lite-klassen i det amerikanske mesterskapet. Han kjørte godt i sesongavslutningen i Lake Geneva. Moland kvalifiserte seg til finalen begge dagene, men han ble disket i finalen på fredag. Lørdag gikk det bedre i finalen, og Martin Moland kjørte inn til en 8. plass i «ShowDown at Sundown».

Sammenlagt ble altaværingen nummer 15. Finske Aki Pihlaja vant klassen med sine 639 poeng. Moland sikret seg 263 poeng i sin første sesong som scooterproff i USA.