Opptil 20 personer tatt for ulovlig scooterkjøring siden fredag: – Å skrive ut bøter er ikke det viktigste for oss

POSITIVT ENGASJEMENT: Politimester Ellen Katrine Hætta opplyser at de er der folk er, og i påsken er de fleste på fjellet. Foto: Amund Trellevik

POSITIVT ENGASJEMENT: Politimester Ellen Katrine Hætta opplyser at de er der folk er, og i påsken er de fleste på fjellet. Foto: Amund Trellevik

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Siden fredag har ca. 15–20 personer blitt bøtelagt for ulovlig scooterkjøring.

Mange har reagert på sosiale medier etter politiets aktivitet i den første påskehelga. 

Blant annet stiller mange spørsmålstegn ved politiets prioritering av ressurser, som å ta i bruk helikopter i jakten på scooterførere. Politimester Ellen Katrine Hætta sier derimot at helikopterbruken ikke koster dem noe. De har blitt invitert med Staten Naturoppsyn (SNO) på deres turer denne påsken.

– Det er SNO som bruker helikopter, og vi har fått en invitasjon til å være med dem på deres turer. Noe vi har takket ja til, forteller politimesteren.

LES MER: Kontrollerte øyene fra helikopter – ni personer blir anmeldt 

Er der folk ferdes

Scooterførerne som har blitt bøtelagt siden fredag, har fått bøter fra 8.000 kroner og oppover. Bøtene har også blitt gjenstand for heftig debatt. Men Hætta understreker at det handler mer om tilstedeværelse for politiet, og ikke om å skrive ut gebyrer til folk.

– Det viktige å si i denne saken er at vi ser at det er mye folk på fjellet. Vi ønsker å se til at folk ferdes trygt på fjellet. Å skrive ut bøter er ikke det viktigste for oss. Vi skal sikre at folk bruker løyper, og ikke kjører utenfor. Da er det fare for at det kan gå skred eller skje andre ulykker, sier Hætta.

LES MER: «Norges verste forbrytere»

Forbrytere

Politimesteren forteller at de ikke ser på scooterkjørere som noen store forbrytere, men at de som blir stoppet for ulovlig kjøring vet at de gjør noe som ikke er lov.

– De fleste som blir stoppet vet hva de gjør, for noen ganger blir fristelsen for stor. Men politiet ser ikke på scooterkjørere som noen store forbrytere.

Hætta har ikke inntrykk av at det er mer ulovlig kjøring i år enn tidligere.

– Jeg synes ikke det er mye ulovlig kjøring, og det ligger vel på det normale, sier politimesteren om helgens bøtelegging.

LES MER: Politiet kommer til å fortsette å bruke helikopter for å kontrollere scooterkjørere: – Her er lovverket helt idiotisk

– Engasjement er bra

Scooterkjøring er en viktig del av fritiden til finnmarkingene, så det store engasjementet rundt temaet overrasker ikke politimesteren.

– Engasjement er bra, og det er bra det diskuteres. Vi vet at scooterkjøring er viktig, og når diskusjonen går blir folk også obs på regelverket og klar over det som er farlig, forteller Ellen Katrine Hætta, som tar med seg tilbakemeldingene i det videre arbeidet.

– Vi ønsker å skape trygghet.

LES MER: Forby skigåing på fjellet – nå!

Artikkeltags