Gå til sidens hovedinnhold

Savnet mann er funnet

Det er iverksatt en redningsaksjon etter melding om en kantret elvebåt i Anarjohka i Finnmark. Like over klokken 10 melder politiet at mannen er blitt funnet.

På Twitter melder politiet at de på grunn av varsling av pårørende foreløpig ikke ønsker å gå ut med tilstand til mannen i 60-årene.

– En person er sett drivende med båten nedover. Seaking har lokalisert båten. Det vil bli satt i gang søk i og langs elven, skrev politiet på Twitter natt til mandag

Drev bort med båten

Mannen, som er i 60-årene, skal ha fulgt med båten da den begynte å ta inn vann idet den skulle settes ut i vannet. Båten ble funnet først, men det tok mange timer før redningsmannskapene klarte å lokalisere mannen som drev avgårde med den. Like etter klokken ti melder politiet at mannen er funnet.

Det var en person som var med på utsetting av båten, som fikk kommet seg til et hus i nærheten og fått varslet om hendelsen.

Politiet ble varslet via Hovedredningssentralen, som igjen hadde blitt varslet fra den finske redningssentalen i Oulo.

– En person skal ha kommet seg til et hus og fått ringt derfra, sier opplyser operasjonssentralen mandag morgen.

Skulle sette ut båt

– To norske statsborgere skulle sette ut en båt, så har det på ett eller annet vis gått galt, opplyser vakthavende redningsleder ved HRS til NTB.

Klokken 08.00 lette politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret brannvesenet og en redningsgruppe fra Finland fremdeles etter mannen.

– Personen i 60-årene skal ha vært om bord i båten som har kantret. Vi ser etter han i og langs elven. Det er gode forhold i området, lite vind og ikke nedbør, sa Sondre Bakka ved operasjonssentralen til iFinnmark like etter klokken 08.00.

Han la til at de samarbeider tett med Finland rundt leiteaksjonen.

Kommentarer til denne saken