Gå til sidens hovedinnhold

Savnet dykker funnet omkommet 1-2 kilometer fra land

Politiet opplyser at de skal frakte den unge mannen opp i løpet av søndag ettermiddag.

– Vi har fått hjelp av en dykkergruppe som har hjulpet oss med å lete med undervannskamera. Ved hjelp av denne har vi fått lokalisert avdøde på 40 meters dyp en til to kilometer fra land, sier Ann-Rigmor Søderholm ved politiets operasjonssentral til iFinnmark.

Pårørende er varslet om funnet. Søderholm sier at arbeidet for å hente ham opp vil igangsettes snarest. Det var NRK som først meldte om saken.

– Det som skjer nå, er at vi må ta en opphenting. Det jeg kan si er at det skal gjøres snart. Vi har tilkalt hjelp i forbindelse med dette, og arbeidet vil settes i gang i løpet av ettermiddagen, sier Søderholm.

Les også

Åpner opp samlingssted etter dykkerulykke: – Befolkningen blir nok en gang satt på en prøve

Tilstanden stabil

Det var to menn, en i slutten av tenårene og en i begynnelsen av 20-årene, var involvert i dykkerulykken i Vadsø lørdag kveld. Den andre personen er innlagt på UNN. Søndag morgen melder pressevakt Solveig Jacobsen ved sykehuset at tilstanden hans er stabil.

– Han har vært til behandling på sykehuset i løpet av natten, og er nå stabil, sier Jacobsen til iFinnmark.

Nødetatene fikk meldingen klokka 13:17 lørdag ettermiddag om en dykkerulykke i Vadsø. Det var en av de involverte mennene som selv meldte fra om ulykken. Alt tilgjengelig mannskap ble kalt ut for å bidra i det som da ble omtalt som en redningsaksjon. Siste observasjon av den savnede dykkeren var gjort 13:15, to minutter før HRS ble varslet.

Dykkere ble hentet fra Vardø og Kirkenes, redningshelikopteret fra Banak og luftambulansen fra Kirkenes kom, så også hurtigruteskipet MS «Nordkapp» i tillegg til politi og brannvesen.

Les også: Vanskelig jobb for letemannskapet: – Krevende å lete, man har begrenset med sikt

Bidro med bakkesøk

Røde kors har søndag formiddag bidratt med ni personer i søket etter den unge mannen.

Leder for hjelpekorpset, Kristin Foosnæs, opplyser at de nå trekker seg ut av stedet.

– Vi har søkt på oppdrag fra politiet og har gjennomført strandsøk. Det har vært ni stykker som har vært fordelt på tre lag. Ett av lagene søkte med Atv, og vi har søkt siden rundt 06.30 i dag morges, sier hun.

Nå som den omkomne er funnet, sluttfører de arbeidet.

– Nå kommer vi til å trekke oss ut fra stedet. Jeg synes at arbeidet har fungert godt, og hendelsen har blitt håndtert på korrekt måte, også for alle de berørte, med en etablering av krisestab og et møtested for de som trenger det. Vi bidrar der dersom det er behov for det, sier Foosnæs.

Les også: Leter etter antatt omkommet dykker: – Nå er det ikke lenger en redningsaksjon

– Tragisk hendelse

Hun sier at hendelsen vil påvirke hele kommunen.

– Det er en tragisk hendelse og det er vanskelig fordi vi er et lite lokalsamfunn. Alle kjenner alle, og nå blir mange berørt, sier hun.

Sent lørdag hadde kommunen satt ned kriseteam, og de åpnet frivilligsentralen i Vadsø som et samlingssted for de som ønsket å møte andre, og ha noen å snakke med etter det som hadde skjedd.

– I disse tider med mange restriksjoner og bestemmelser er det gjerne vanskelig å vite hvor man kan samle seg etter det som har skjedd, og derfor velger vi å gå ut med dette tilbudet. Her skal det være en del voksne personer og ressurser som kan hjelpe de som trenger det, har rådmann Betsi tidligere forklart om tilbudet.

Kommentarer til denne saken