Da min mor begynte på skole snakket hun finsk. Hun måtte lære seg norsk for å kunne ta til seg lærdom. Jeg lærte ikke finsk. Sånn var det nok også for de som snakket samisk. Jeg har ikke opplevd at finner har demonstrert og ropt om fornorskning, eller demonstrert i det hele.

Hva har sametinget oppnådd ved å hele tiden rope opp om urett og er de fornøyd? Nei vil jeg si. Hvilken utvikling vil skje i Finnmark, i fremtiden? Det kan bli vanskelig når alt skal godkjennes av samene. Tenk hvilken situasjon Stortinget har satt oss i. Skal en lite gruppe stoppe utvikling og ikke se verdiskaping.

Jeg forundres over at ingen på Stortinget reagerer, vi her i nord har jo også våre folkevalgte. Når sametingspresidenten kunne gjentatte ganger si til olje- og miljøministeren på TV, at hun ønsket en unnskyldning fra det offentlige, i forbindelse med Fosen vindmøllepark, av han, kan vel også våre folkevalgte være tydeligere.

Er vi ikke ett folk, eller skal gammel urett var utgangspunktet og være ledende for hvilket styre vi skal ha her oppe i nord.